Kuchnia azjatycka - Ryba smażona - przepisy i pomysły:

Kuchnia azjatycka

Ryby

wróć do Dania główne

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Smażenie to najpopularniejszy sposób przyrządzenia ryby. Nie dość, że prosty, to na dodatek szybki. Nic więc dziwnego, że tak często spotykany w polskiej kuchni. Właściwie usmażona ryba może zaskakiwać wybornym smakiem, a odpowiednie dodatki mogą stworzyć doskonałe danie. Zresztą, spójrzcie sami na przepisy Kuchni Lidla!

 

Ryba smażona jak nad morzem? Zrób ją w domu!

Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona w panierce czy bez panierki? Nie zastanawiajcie się dłużej, tylko udajcie się do Kuchni Lidla i wypróbujcie któryś z przepisów:

Ryba smażona w occie

Ryba smażona już gotowa? Najwyższy czas, aby przystąpić do jej degustacji albo wykonać następne kroki. Rybę smażoną możecie np. zamarynować w occie i przełożyć do słoików. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy dysponujecie jej nadmiarem. Śledź marynowany po mazursku to przepis Kuchni Lidla, dzięki któremu możecie przyrządzić pyszną rybę smażoną w zalewie octowej z dodatkiem suszonych grzybów. Palce lizać! Pamiętajcie, że w zasadzie każda ryba smażona nadaje się do zamarynowania w occie. Aby nieco ułatwić sobie zadanie, polecamy w tym celu wybierać mniejsze ryby. Im drobniejsza ryba smażona, tym łatwiej włożyć ją do słoika i umieścić w zalewie octowej. Życzymy smacznego!

Najlepsze przepisy na rybę smażoną na Wigilię

Ryba smażona to nie tylko pyszny obiad czy kolacja, ale również propozycja dania na specjalne okazje, np. na Wigilię. W polskiej tradycji ten zwyczaj kulinarny jest dość silnie zakorzeniony, dlatego warto wiedzieć, z czym w tym wyjątkowym dniu podawać rybę smażoną. Najczęściej jest to karp, który nie potrzebuje wiele, aby stać się najważniejszą częścią kolacji, ale zawsze będzie mu milej w wysmakowanym towarzystwie. Z czym zatem podać rybę smażoną podczas wyjątkowych okazji, takich jak Wigilia? Spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!