
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Filety rybne rozmrozić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wymieszać z cebulą. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i sok z 1/2 limonki, wymieszać i odstawić.
Chili oczyścić, pozbawić nasion i posiekać. Wymieszać z pozostałym sosem sojowym, pozostałym sokiem z limonki, 2 łyżkami oleju rzepakowego, cukrem i solą i doprawić do smaku. Wymieszać z ogórkiem i odstawić.
Sezam przesypać na talerz. Filety rybne opłukać, osuszyć i pokroić w poprzek w paski o szerokości ok. 4 cm każdy. Skropić mieszanką sosu sojowego i sosu z limonki i z jednej strony obtoczyć w sezamie. Smażyć na pozostałym oleju rzepakowym z każdej strony przez 3 minuty. Podawać z sałatką. Świetnie smakuje z pszennym chlebem lub smażonymi ziemniakami.
Komentarze (6)
2415 dni temu
Jaki sos sojowy do tej sałatki? Japoński czy Indonezyjski?
odpowiedz
2415 dni temu
Indonezyjski będzie dobrym wyborem :)
3092 dni temu
jak smażyć tę rybę? strasznie mi przywiera na patelni
odpowiedz
3170 dni temu
Rybka też ale sałatka ..obowiązkowo
odpowiedz
3170 dni temu
Ognista, rozumiemy, że sałatka z ogórków zostanie w Twoim menu! :)
odpowiedz
3170 dni temu
Właśnie zjadłam ...rybką był łosoś ale sałatka , genialna , niebo w gębie , pospolita mizeria przegrywa na całej linii wobec tej postaci sałatki ogórkowej :D:D
odpowiedz
zobacz wszystkie