Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Filety rybne rozmrozić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wymieszać z cebulą. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i sok z 1/2 limonki, wymieszać i odstawić.
Chili oczyścić, pozbawić nasion i posiekać. Wymieszać z pozostałym sosem sojowym, pozostałym sokiem z limonki, 2 łyżkami oleju rzepakowego, cukrem i solą i doprawić do smaku. Wymieszać z ogórkiem i odstawić.
Sezam przesypać na talerz. Filety rybne opłukać, osuszyć i pokroić w poprzek w paski o szerokości ok. 4 cm każdy. Skropić mieszanką sosu sojowego i sosu z limonki i z jednej strony obtoczyć w sezamie. Smażyć na pozostałym oleju rzepakowym z każdej strony przez 3 minuty. Podawać z sałatką. Świetnie smakuje z pszennym chlebem lub smażonymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.
Smażona ryba na purée z groszku
Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki z łososia
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Schab w sosie paprykowym
- Gulasz wieprzowy z łopatki
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
- Pieczone udka kurczaka z ryżem z warzywami i świeżą miętą
- Cassolette z łososiem i ziemniakami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Ryż smażony z warzywami
- Naleśniki z farszem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kabanosy w cieście
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Kotleciki jagnięce
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3025 dni temu
Jaki sos sojowy do tej sałatki? Japoński czy Indonezyjski?
odpowiedz
3025 dni temu
Indonezyjski będzie dobrym wyborem :)
3702 dni temu
jak smażyć tę rybę? strasznie mi przywiera na patelni
odpowiedz
3780 dni temu
Rybka też ale sałatka ..obowiązkowo
odpowiedz
3780 dni temu
Ognista, rozumiemy, że sałatka z ogórków zostanie w Twoim menu! :)
odpowiedz
3780 dni temu
Właśnie zjadłam ...rybką był łosoś ale sałatka , genialna , niebo w gębie , pospolita mizeria przegrywa na całej linii wobec tej postaci sałatki ogórkowej :D:D
odpowiedz