Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Filety rybne rozmrozić.

Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wymieszać z cebulą. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i sok z 1/2 limonki, wymieszać i odstawić.

Chili oczyścić, pozbawić nasion i posiekać. Wymieszać z pozostałym sosem sojowym, pozostałym sokiem z limonki, 2 łyżkami oleju rzepakowego, cukrem i solą i doprawić do smaku. Wymieszać z ogórkiem i odstawić.

Sezam przesypać na talerz. Filety rybne opłukać, osuszyć i pokroić w poprzek w paski o szerokości ok. 4 cm każdy. Skropić mieszanką sosu sojowego i sosu z limonki i z jednej strony obtoczyć w sezamie. Smażyć na pozostałym oleju rzepakowym z każdej strony przez 3 minuty. Podawać z sałatką. Świetnie smakuje z pszennym chlebem lub smażonymi ziemniakami.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    3089 dni temu
    Jaki sos sojowy do tej sałatki? Japoński czy Indonezyjski?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3089 dni temu
    Indonezyjski będzie dobrym wyborem :)
  • Gość Gość
    3766 dni temu
    jak smażyć tę rybę? strasznie mi przywiera na patelni

    odpowiedz

  • Ognista Ognista
    3844 dni temu
    Rybka też ale sałatka ..obowiązkowo

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3844 dni temu
    Ognista, rozumiemy, że sałatka z ogórków zostanie w Twoim menu! :)

    odpowiedz

  • Ognista Ognista
    3844 dni temu
    Właśnie zjadłam ...rybką był łosoś ale sałatka , genialna , niebo w gębie , pospolita mizeria przegrywa na całej linii wobec tej postaci sałatki ogórkowej :D:D

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!