
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Filety rybne rozmrozić.
Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wymieszać z cebulą. Dodać 1 łyżkę sosu sojowego i sok z 1/2 limonki, wymieszać i odstawić.
Chili oczyścić, pozbawić nasion i posiekać. Wymieszać z pozostałym sosem sojowym, pozostałym sokiem z limonki, 2 łyżkami oleju rzepakowego, cukrem i solą i doprawić do smaku. Wymieszać z ogórkiem i odstawić.
Sezam przesypać na talerz. Filety rybne opłukać, osuszyć i pokroić w poprzek w paski o szerokości ok. 4 cm każdy. Skropić mieszanką sosu sojowego i sosu z limonki i z jednej strony obtoczyć w sezamie. Smażyć na pozostałym oleju rzepakowym z każdej strony przez 3 minuty. Podawać z sałatką. Świetnie smakuje z pszennym chlebem lub smażonymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Risotto ze szpinakiem i smażoną rybą
Przygotuj danie inspirowane kuchnią włoską – risotto ze szpinakiem i rybą z dodatkiem białego wina!


Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.


Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Smażona ryba na purée z groszku
Jak smakuje ryba z dodatkiem zielonego purée? Pysznie! Wypróbuj nasz pomysł na szybki obiad!


Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
3204 dni temu
Jaki sos sojowy do tej sałatki? Japoński czy Indonezyjski?
odpowiedz
3204 dni temu
Indonezyjski będzie dobrym wyborem :)
3881 dni temu
jak smażyć tę rybę? strasznie mi przywiera na patelni
odpowiedz
3959 dni temu
Rybka też ale sałatka ..obowiązkowo
odpowiedz
3959 dni temu
Ognista, rozumiemy, że sałatka z ogórków zostanie w Twoim menu! :)
odpowiedz
3959 dni temu
Właśnie zjadłam ...rybką był łosoś ale sałatka , genialna , niebo w gębie , pospolita mizeria przegrywa na całej linii wobec tej postaci sałatki ogórkowej :D:D
odpowiedz