Kuchnia koreańska - Przetwory warzywne - przepisy i pomysły:

Kuchnia koreańska

Przetwory warzywne

wróć do Przetwory

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Nie od dziś wiadomo, że warzywa to samo dobro. Pełne witamin i minerałów warto zjadać szczególnie w sezonie, kiedy są świeże i jest ich pod dostatkiem. Co jednak zrobić, aby cieszyć się ich smakiem i wartościami odżywczymi również w pozostałych porach roku? Rozwiązanie jest proste – wystarczy sięgnąć po przetwory warzywne. Z Kuchnią Lidla przekonacie się, że ich przygotowanie wcale nie musi być trudne, a często bywa również zaskakująco szybkie. Sprawdźcie!

Rodzaje przetworów warzywnych

Istnieje wiele różnych sposobów przygotowania rozmaitych przetworów warzywnych. Świadczą o tym liczne przykłady przepisów w Kuchni Lidla, gdzie spotkacie się z całą gamą pomysłów na przetworzenie warzyw, które można zajadać zimą.

Podstawą przygotowań do okresu jesienno-zimowego były, są i będą kiszonki. Kiszenie ogórków, kapusty i buraków to już tradycja w polskich domach, dlatego warto skorzystać z kilku sprawdzonych receptur Kuchni Lidla na ogórki kiszone, ogórki małosolne, domową kapustę kiszoną czy też kiszone buraki z anyżem i goździkami. Kisić można jednak o wiele więcej warzyw, bo również cukinię, pieczarki, paprykę, rzodkiewki, marchewkę czy cebulę. Jak się okazuje, Kuchnia Lidla jest tu specjalistą, bo proponuje przepisy z tej kategorii. Sięgnijcie po  przepis na kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby oraz 4 sposoby na warzywne przetwory. A jeśli jesteście miłośnikami kuchni azjatyckiej, to z pewnością przypadną wam do gustu propozycje kiszonki orientalnej oraz dodatku do dań kuchni koreańskiej, tzw. kimchi.

Wśród przetworów warzywnych, których nie powinno zabraknąć w waszej spiżarni, powinny znaleźć się również te o konsystencji sosów. Należą do nich z pewnością ketchup domowej roboty czy też gęsty sos będący przysmakiem kuchni indyjskiej, czyli tzw. chutney, który możecie przygotować np. z pomidorów i mango. Możecie być pewni, że z Kuchnią Lidla nigdy nie zabraknie wam pomysłów na smaczne przetwory warzywne!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!