zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • naczynie kamionkowe lub słoik

Krok 1: MOCZYMY OGÓRKI

Ogórki zalewamy zimną wodą w misce. Osobno do przegotowanej, lekko przestudzonej wody dodajemy gorczycę i sól.

Krok 2: UKŁADAMY SKŁADNIKI W KAMIONCE

Na dnie kamionki układamy koper, dodajemy pokrojony w cząstki korzeń chrzanu, połówki czosnku i liście porzeczki.

Ogórki odcedzamy i układamy na płasko w kamionce, przekładając je naprzemiennie wszystkimi dodatkami. Dopełniamy zalewą, a gdy ostygną, przykrywamy kamionkę i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Ventas Ventas
    2 dni temu
    Zupełnie jak przepis mojego taty :D Z tą różnicą, że on daje po liściu z wiśni i porzeczki oraz zamiast korzenia również liść chrzanu + zielony koperek.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1 dzień temu
    Liście wiśni i porzeczki - brzmi super!
  • Gość Gość
    347 dni temu
    tradycyjny prosty i sprawdzony przepis na ogórki małosolne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    349 dni temu
    Karol, jaki seksowny głos...

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram