Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie kamionkowe lub słoik
Krok 1: MOCZYMY OGÓRKI
Ogórki zalewamy zimną wodą w misce. Osobno do przegotowanej, lekko przestudzonej wody dodajemy gorczycę i sól.
Krok 2: UKŁADAMY SKŁADNIKI W KAMIONCE
Na dnie kamionki układamy koper, dodajemy pokrojony w cząstki korzeń chrzanu, połówki czosnku i liście porzeczki.
Ogórki odcedzamy i układamy na płasko w kamionce, przekładając je naprzemiennie wszystkimi dodatkami. Dopełniamy zalewą, a gdy ostygną, przykrywamy kamionkę i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Zielony chłodnik z awokado
Zagraj w zielone z przepisem Darii i przygotuj pyszny chłodnik z awokado! Idealnie sprawdzi się w roli lekkiego obiadu na upalne dni.
Sałatka z karmelizowanymi rzodkiewkami
Klasyka sałatki warzywnej ze słodkim akcentem – karmelizowanymi rzodkiewkami! Przygotuj ją i sprawdź, czym jeszcze zaskoczy Cię przepis Darii!
Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
Wypróbuj tabbouleh z trzech rodzajów kaszy według przepisu Darii. To pyszne i pożywne danie!
Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
Sezon na ogórki, to najlepszy czas by przygotować kiszonki! Wypróbuj przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona dynia w ziołach
- Jajka po rosyjsku
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Pyzy ziemniaczane
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Kaszotto ze szparagami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Domowe ogórki małosolne
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Risotto z szynką i grzybami
- Zielone szparagi z burratą
- Rwany chlebek ziołowy
- Dżem z włoskich śliwek
- Minestrone z pesto z pomidorów
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Naleśniki z syropem kawowym
- Makaron tagliolini z kalafiorem i goździkami
- Babka kawowa
- Eklery kawowe
- Dorsz z pesto pietruszkowym z bakłażanem z duszonymi ziemniakami w pomidorach
- Wołowina w czerwonym winie. Dla Niego.
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
1496 dni temu
Kiedyś mama wkładała liście dębu. Ja teraz jednocześnie: liście czarnej porzeczki, wiśni, winogron. Baldachy kopru koniecznie muszą pachnieć nektarem. Sól nie może być jodowana. Oczywiście docisnąć od góry by nic nie wypływało powyżej poziomu wody.
odpowiedz
1896 dni temu
Trochę niejasny ten przepis
odpowiedz
1894 dni temu
Czy coś możemy doprecyzować?
1936 dni temu
Zupełnie jak przepis mojego taty :D Z tą różnicą, że on daje po liściu z wiśni i porzeczki oraz zamiast korzenia również liść chrzanu + zielony koperek.
odpowiedz
1935 dni temu
Liście wiśni i porzeczki - brzmi super!
2281 dni temu
tradycyjny prosty i sprawdzony przepis na ogórki małosolne
odpowiedz
2283 dni temu
Karol, jaki seksowny głos...
odpowiedz