Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kroimy i blendujemy składniki
Dojrzałe awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyjmujemy łyżką i umieszczamy w kielichu blendera z liśćmi szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy obrany i pokrojony na większe kawałki zielony ogórek, pokrojone w kostkę ogórek kiszony i gruszkę, posiekany szczypiorek, liście kolendry i mięty oraz jogurt. Blendujemy na gładką masę i doprawiamy sokiem z cytryny. Blendujemy jeszcze chwilę i odstawiamy do lodówki.
Krok 2: Dekorujemy i podajemy chłodnik
Chłodnik przelewamy do miseczek. Dodajemy pokrojone w ćwiartki rzodkiewki, pokruszone orzechy, pestki dyni oraz kolendrę. Skrapiamy sokiem z cytryny, na wierzch kruszymy ser. Każdą porcję polewamy niewielką ilością oliwy.
Zobacz podobne
przepisy
Kluski serowe z chłodnikiem z melona
Przygotuj chłodnik w wersji owocowej – z melona i arbuza! Podany ze słodkimi kluskami serowymi smakuje wyśmienicie!
Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
Zobacz, jak przygotować doskonały chłodnik według Karola Okrasy. Nie zabraknie w nim rzodkiewki, ogórka, koperku i oczywiście ziemniaków z okrasą!
Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
Gdy jest gorąco, nic tak nie orzeźwia jak lekki chłodnik. W wersji z ogórkiem i prażonymi migdałami jest pyszny!
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Tort z sosem z czerwonych owoców
- Pudding z letnich owoców
- Sylwestrowe przekąski z awokado
- Sałatka z pitają
- Mus miętowy z limonką
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Fabada
- Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Zielone szparagi z burratą
- Lody truskawkowo-miętowe
- Tarta z kiszoną kapustą
- Zupa z dyni i makaronem z szynki
- Jabłkowy chutney z piwem
- Ubijany ganasz
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Uda confit i soczysta pierś z kremowym purée ziemniaczanym i sosem z glazurowanej szalotki
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Sałatka z mango, awokado i tofu
- Kotleciki z grochu ze szpinakiem
- Gruszki parowane w białym winie
- Naleśniki z boczkiem
- Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)