
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kroimy i blendujemy składniki
Dojrzałe awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Miąższ wyjmujemy łyżką i umieszczamy w kielichu blendera z liśćmi szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy obrany i pokrojony na większe kawałki zielony ogórek, pokrojone w kostkę ogórek kiszony i gruszkę, posiekany szczypiorek, liście kolendry i mięty oraz jogurt. Blendujemy na gładką masę i doprawiamy sokiem z cytryny. Blendujemy jeszcze chwilę i odstawiamy do lodówki.
Krok 2: Dekorujemy i podajemy chłodnik
Chłodnik przelewamy do miseczek. Dodajemy pokrojone w ćwiartki rzodkiewki, pokruszone orzechy, pestki dyni oraz kolendrę. Skrapiamy sokiem z cytryny, na wierzch kruszymy ser. Każdą porcję polewamy niewielką ilością oliwy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
- Boczek pieczony
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)