
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
- Ugotuj na twardo w osolonej wodzie, a następnie ostudź i obierz jajka.
Krok 1: Kroimy składniki sałatki
Jajka kroimy w kostkę. Szalotki siekamy, awokado kroimy w dużą, a ogórki w małą kostkę. Mieszamy składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem wyciśniętym z limonki. Posypujemy posiekaną kolendrą.
Krok 2: Karmelizujemy rzodkiewki
Na suchą patelnię wysypujemy cukier i podgrzewamy. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię i podgrzewamy tak długo, aż z cukru zrobi się karmel. Podlewamy octem balsamicznym, dodajemy musztardę – całość mieszamy i odstawiamy.
Sałatkę podajemy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
Upały to idealny czas na lekki, orzeźwiający posiłek, taki jak sałatka na bazie rukoli, z ożywczym melonem i arbuzem.

Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
Lekko kremowy sos w połączeniu z aromatycznym serem i chrupiącymi orzechami zachwyci niejedno podniebienie.

Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
Wypróbuj nowoczesną sałatkę wielkanocną – z kapustą pak choi, rzeżuchą, prażonymi migdałami i białą kiełbasą!

Wegańska sałatka wielowarzywna
Klasyczna sałatka jarzynowa w wersji wegańskiej – wypróbuj przepis Kingi!

Komentarze (0)