Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy składniki sałatki

Jajka kroimy w kostkę. Szalotki siekamy, awokado kroimy w dużą, a ogórki w małą kostkę. Mieszamy składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majonezem i sokiem wyciśniętym z limonki. Posypujemy posiekaną kolendrą.

Krok 2: Karmelizujemy rzodkiewki

Na suchą patelnię wysypujemy cukier i podgrzewamy. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki, wrzucamy na patelnię i podgrzewamy tak długo, aż z cukru zrobi się karmel. Podlewamy octem balsamicznym, dodajemy musztardę – całość mieszamy i odstawiamy.

Sałatkę podajemy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram