 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Smażymy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek, chili, szalotki drobno siekamy i podsmażamy. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię i podsmażamy tak długo, aż przestanie być surowa. Marchewkę i ogórka kroimy w słupki, rzodkiewki w plasterki – dodajemy na patelnię i mieszamy. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię i czekamy aż zmiękną. Dodajemy przyprawy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. Mieszamy. Całość przekładamy do miski.
KROK 2: Prażymy sezam i migdały
Na osobnej suchej patelni podprażamy na złoto sezam i płatki migdałowe. Gdy nabiorą odpowiedniego koloru, dodajemy sos sojowy i energicznie mieszamy.
KROK 3: Dekorujemy sałatkę
Sałatkę posypujemy z wierzchu prażonym sezamem i migdałami. Dekorujemy rzeżuchą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Zupa grzybowa z makaronem
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
 .webp) 
				
				 
				
				 
				
				.webp) 
				
				 
    
Komentarze (1)
3124 dni temu
Zaznaczyłam "tylko przepisy wegetariańskie" - i jaka niespodzianka przepis na "Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą"!
Odpowiedz