Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Smażymy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek, chili, szalotki drobno siekamy i podsmażamy. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię i podsmażamy tak długo, aż przestanie być surowa. Marchewkę i ogórka kroimy w słupki, rzodkiewki w plasterki – dodajemy na patelnię i mieszamy. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię i czekamy aż zmiękną. Dodajemy przyprawy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z cytryny. Mieszamy. Całość przekładamy do miski.
KROK 2: Prażymy sezam i migdały
Na osobnej suchej patelni podprażamy na złoto sezam i płatki migdałowe. Gdy nabiorą odpowiedniego koloru, dodajemy sos sojowy i energicznie mieszamy.
KROK 3: Dekorujemy sałatkę
Sałatkę posypujemy z wierzchu prażonym sezamem i migdałami. Dekorujemy rzeżuchą.
Zobacz podobne
przepisy
Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
Zobacz, jaki pomysł na świąteczną sałatkę z jajem ma Daria Ładocha! Baza to kasza bulgur, awokado, pomidorki cherry i cytrusowo-ziołowy dressing.
Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
Daria Ładocha pokaże Ci przepis na szybki obiad dla 4-osobowej rodziny! Przygotuj tortille z kurczakiem, hummusem i warzywami z dodatkiem sosu jogurtowego i sałatki.
Warzywa stir-fry po tajsku
Stir-fry to nic innego jak metoda szybkiego smażenia warzyw. Są przez to chrupkie i zachowują więcej smaku. Spróbuj połączenia z ryżem i mleczkiem kokosowym!
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chłodnik ogórkowy z prażonymi migdałami
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Zupa solanka
- Zupa pomidorowa z ciecierzycą i ananasem
- Rosół azjatycki
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Twarożek z rzodkiewkami
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Stir-fry z kaszą
- Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Sałatka z makaronu soba
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Tyrolski gröstl
- Pulled pork z jackfruita
- Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2779 dni temu
Zaznaczyłam "tylko przepisy wegetariańskie" - i jaka niespodzianka przepis na "Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą"!
odpowiedz