• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Zioła mieszamy ze śmietaną

Zioła myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i drobno siekamy. Mieszamy z crème fraîche, musztardą, olejem i mlekiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Krok 2: Mieszamy składniki

Ser gruyère obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Cebule dymki kroimy w cienkie krążki, rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Przygotowane składniki mieszamy z dressingiem i wstawiamy min. na 1 godzinę do lodówki w celu przegryzienia się smaków.

Krok 3: Podprażamy orzechy

Orzechy włoskie lekko podprażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie grubo siekamy. Roszponkę myjemy, osuszamy i rozrywamy na kawałki. Sałatkę serową ponownie doprawiamy do smaku, układamy na roszponce i posypujemy orzechami włoskimi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Martyna Martyna
    627 dni temu
    Mam nadzieję, że w najblizszym czasie trybula będzie dostępna w Lidlu;) Wasza sałatka zapowiada się obiecujaco

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    626 dni temu
    Trybula pojawia się akcyjnie w mieszankach ziół świeżych :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram