
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1. Marynujemy orzechy w miodzie
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie obrane z łupin marynujemy w miodzie.
KROK 2. Układamy zimne składniki sałatki
Na głęboki duży talerz wykładamy sałaty, a następnie pokrojoną paprykę. Całość posypujemy żurawinami oraz orzechami w miodzie.
KROK 3. Grillujemy ananasa
Plaster świeżego ananasa grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu). Grillowanego ananasa układamy na sałatce, a na nim ser kozi.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z soczewicy z cytrusami
Sycąca sałatka z cytrusami, pestkami granatu, soczewicą i serem feta zasmakuje i dużym, i małym!

Sok i sałatka owocowa
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
Wypróbuj przepis na szaszłyki w soczystej owocowej odsłonie oraz idealnie dobraną do nich sałatkę.

Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.

Komentarze (1)
1206 dni temu
Pyszna salatka
odpowiedz