
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- paterę
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Szalotkę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Nektarynki myjemy, dzielimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę osączamy i również kroimy w cienkie plasterki. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki.
KROK 2: UKŁADAMY SAŁATKĘ NA PATERZE
Nektarynki rozkładamy na dużej paterze i przykrywamy mozzarellą. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem, po czym skrapiamy sokiem z limonki i oliwą. Plastry łososia rozrywamy na kawałki i rozkładamy na carpaccio. Posypujemy krążkami szalotek i listkami bazylii. Podajemy z bagietką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Domek z piernika
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)