
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- paterę
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Szalotkę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Nektarynki myjemy, dzielimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę osączamy i również kroimy w cienkie plasterki. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki.
KROK 2: UKŁADAMY SAŁATKĘ NA PATERZE
Nektarynki rozkładamy na dużej paterze i przykrywamy mozzarellą. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem, po czym skrapiamy sokiem z limonki i oliwą. Plastry łososia rozrywamy na kawałki i rozkładamy na carpaccio. Posypujemy krążkami szalotek i listkami bazylii. Podajemy z bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Wypróbuj niezwykły przepis Okrasy na tatar z łososia z sałatką z upieczonego buraka i sosem mango.


Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
Koniecznie sprawdź prosty przepis na sałatkę idealną na imprezę! Wypróbuj pyszny przepis Okrasy!


Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
Szybki pomysł na wykwintną kolację dla dwojga lub propozycja na eleganckie przyjęcie – łosoś w kompozycji ze szparagami.

Pieczony łosoś z sałatką chlebową
Staropolski sposób na łososia, czyli ryba o słodko-kwaśnym smaku, oryginalna sałatka i dopełniająca całość piwna polewka.


Komentarze (0)