• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • paterę

KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Szalotkę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Nektarynki myjemy, dzielimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę osączamy i również kroimy w cienkie plasterki. Bazylię myjemy, otrząsamy do sucha i obrywamy listki.

KROK 2: UKŁADAMY SAŁATKĘ NA PATERZE

Nektarynki rozkładamy na dużej paterze i przykrywamy mozzarellą. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem, po czym skrapiamy sokiem z limonki i oliwą. Plastry łososia rozrywamy na kawałki i rozkładamy na carpaccio. Posypujemy krążkami szalotek i listkami bazylii. Podajemy z bagietką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram