Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • sitko
  • tarkę

Krok 1: Gotujemy kasze

Kuskus zalewamy wrzącą wodą powyżej powierzchni kaszy i pozostawiamy pod przykryciem, aż cała woda się wchłonie. Komosę ryżową i pęczak – każde z osobna – płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Kasze przekładamy do garnków, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez 15 minut. Ugotowane kasze studzimy, a następnie mieszamy z kuskusem.

Krok 2: Łączymy kasze z pozostałymi składnikami

Czosnek i zioła drobno siekamy. Dodajemy do kasz razem z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone: awokado w łódeczki, pomidorki cherry w ćwiartki, ogórki w drobną kostkę i wyłuskane ziarna granatu. Całość polewamy olejem lnianym.

Sałatkę tuż przed podaniem posypujemy podprażonymi na suchej patelni orzechami, posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram