
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- sitko
- tarkę
Krok 1: Gotujemy kasze
Kuskus zalewamy wrzącą wodą powyżej powierzchni kaszy i pozostawiamy pod przykryciem, aż cała woda się wchłonie. Komosę ryżową i pęczak – każde z osobna – płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Kasze przekładamy do garnków, zalewamy wodą, solimy i gotujemy przez 15 minut. Ugotowane kasze studzimy, a następnie mieszamy z kuskusem.
Krok 2: Łączymy kasze z pozostałymi składnikami
Czosnek i zioła drobno siekamy. Dodajemy do kasz razem z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone: awokado w łódeczki, pomidorki cherry w ćwiartki, ogórki w drobną kostkę i wyłuskane ziarna granatu. Całość polewamy olejem lnianym.
Sałatkę tuż przed podaniem posypujemy podprażonymi na suchej patelni orzechami, posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!

Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
Zobacz, jaki pomysł na świąteczną sałatkę z jajem ma Daria Ładocha! Baza to kasza bulgur, awokado, pomidorki cherry i cytrusowo-ziołowy dressing.
.jpg)
Kuskus z żurawinami i pomarańczami
Tak przygotowany kuskus smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno! Sprawdzi się jako lunch do pracy lub dodatek do dań mięsnych.

Kotleciki z batatów i kaszy
Karol na pewno zachwyci Cię swoim przepisem na danie wegetariańskie! Spróbuj pieczonych kotlecików z batatów z dodatkiem aromatycznych przypraw.

Komentarze (0)