Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zalewamy żurawinę wodą
Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą. Sok jabłkowy zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć, zalewamy nim kaszę kuskus w misce. Przykrywamy na 5 minut.
Krok 2: Łączymy składniki dania
Do kaszy dodajemy cynamon, odsączone żurawiny i połowę obranej i pokrojonej w cząstki pomarańczy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce masła. Dodajemy do kaszy. Wszystko mieszamy. Jeśli chcemy, aby kasza była mniej gęsta, dodajemy sok z pozostałej pomarańczy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kutia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
1784 dni temu
Czy w przypadku kaszy kus-kus KuchniaLidla.pl, która jest w torebkach, taką kaszę także po prostu zalewamy zagotowanym sokiem i zostawiamy na 5 minut, czy wcześniej należy ją ugotować w wodzie?
Odpowiedz
2905 dni temu
"Krok 1 Zalewamy żurawinę sokiem Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą" To sokiem czy wodą???
Odpowiedz
2905 dni temu
Zalewamy wodą, sok wykorzystujemy później :)
1873 dni temu
KUCHNIALIDLA miała rację! Suszone żurawiny zalewamy wodą a sok wykorzystujemy później:)