Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zalewamy żurawinę wodą
Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą. Sok jabłkowy zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć, zalewamy nim kaszę kuskus w misce. Przykrywamy na 5 minut.
Krok 2: Łączymy składniki dania
Do kaszy dodajemy cynamon, odsączone żurawiny i połowę obranej i pokrojonej w cząstki pomarańczy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce masła. Dodajemy do kaszy. Wszystko mieszamy. Jeśli chcemy, aby kasza była mniej gęsta, dodajemy sok z pozostałej pomarańczy.
Zobacz podobne
przepisy
Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
Zobacz, jaki pomysł na świąteczną sałatkę z jajem ma Daria Ładocha! Baza to kasza bulgur, awokado, pomidorki cherry i cytrusowo-ziołowy dressing.
Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
Sałata rzymska smakuje wyśmienicie z nutą pomarańczy. Przygotuj ją z aromatycznym kuskusem i kremem czosnkowym.
Sałatka z cukinią, kaszą bulgur i serem kozim
Sałatka pełna aromatów i witamin. To połączenie zaskoczy każdego z was!
Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego
Cenisz buraki ze względu na smak lub właściwości? Ta prosta w wykonaniu sałatka idealnie wpisze się w Twój jadłospis.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Marynata azjatycka
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Burger z chili i chutney z cebuli
- Babeczki pomidorowe z mozzarellą
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Zupa instant
- Warstwowa sałatka z kurczakiem
- Tortilla de patatas z warzywami
- Sos pieczarkowy
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Sałatka z soczewicy z cytrusami
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
- Piernik z marchwi
- Sałatka z młodych warzyw
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Kresowa zapiekanka ziemniaczana z grzybami
- Podudzia kurczaka cajun z zapiekanką z cukinii i koziego sera
- Chleb żytni na zakwasie
- Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
- Wegańskie risotto z pieczarkami
- Nogi kaczki ze śliwkami suszonymi i purée z zielonego groszku
- Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
- Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1441 dni temu
Czy w przypadku kaszy kus-kus KuchniaLidla.pl, która jest w torebkach, taką kaszę także po prostu zalewamy zagotowanym sokiem i zostawiamy na 5 minut, czy wcześniej należy ją ugotować w wodzie?
odpowiedz
2563 dni temu
"Krok 1 Zalewamy żurawinę sokiem Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą" To sokiem czy wodą???
odpowiedz
2563 dni temu
Zalewamy wodą, sok wykorzystujemy później :)
1530 dni temu
KUCHNIALIDLA miała rację! Suszone żurawiny zalewamy wodą a sok wykorzystujemy później:)