Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Zalewamy żurawinę wodą

Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą. Sok jabłkowy zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć, zalewamy nim kaszę kuskus w misce. Przykrywamy na 5 minut.

Krok 2: Łączymy składniki dania

Do kaszy dodajemy cynamon, odsączone żurawiny i połowę obranej i pokrojonej w cząstki pomarańczy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na 1 łyżeczce masła. Dodajemy do kaszy. Wszystko mieszamy. Jeśli chcemy, aby kasza była mniej gęsta, dodajemy sok z pozostałej pomarańczy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    121 dni temu
    Czy w przypadku kaszy kus-kus KuchniaLidla.pl, która jest w torebkach, taką kaszę także po prostu zalewamy zagotowanym sokiem i zostawiamy na 5 minut, czy wcześniej należy ją ugotować w wodzie?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1242 dni temu
    "Krok 1 Zalewamy żurawinę sokiem Suszone żurawiny zalewamy ciepłą wodą" To sokiem czy wodą???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1242 dni temu
    Zalewamy wodą, sok wykorzystujemy później :)
  • KittyMarta KittyMarta
    210 dni temu
    KUCHNIALIDLA miała rację! Suszone żurawiny zalewamy wodą a sok wykorzystujemy później:)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram