Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na chwilę, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Imbir obieramy i drobno siekamy. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy.
Nasiona gorczycy i kolendry krótko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebulę, imbir i chili, a następnie smażymy przez 2-3 minuty, mieszając, aż do zeszklenia. Dodajemy mango, pomidory, 2 łyżeczki soli, ocet i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Dodajemy cukier i gotujemy przez 40-50 minut bez przykrycia, aż chutney zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i od razu przelewamy do wyparzonych, czystych słoików, zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
Zupa z mango z imbirem i limonką
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dżem z mango z imbirem
- Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
- Rolada z kraju Kwitnącej Wiśni
- Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Sorbet z zielonej herbaty i limonki
- Chutney z ananasa
- Pulled pork
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Ciasteczka owsiane z mango
- Suflety z serem munster
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Chili sin carne con tofu
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Pstrąg z grzybami
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Ciasto z profiterolkami
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Małe serniczki kawowe
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Steki z kapusty
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Wiśniowy Sad
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)