
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na chwilę, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Imbir obieramy i drobno siekamy. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy.
Nasiona gorczycy i kolendry krótko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebulę, imbir i chili, a następnie smażymy przez 2-3 minuty, mieszając, aż do zeszklenia. Dodajemy mango, pomidory, 2 łyżeczki soli, ocet i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Dodajemy cukier i gotujemy przez 40-50 minut bez przykrycia, aż chutney zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i od razu przelewamy do wyparzonych, czystych słoików, zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Klasyczna sałatka grecka
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makówki śląskie
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sernik pistacjowy
- Boczek pieczony
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)