Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na chwilę, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Imbir obieramy i drobno siekamy. Chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i drobno siekamy.
Nasiona gorczycy i kolendry krótko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebulę, imbir i chili, a następnie smażymy przez 2-3 minuty, mieszając, aż do zeszklenia. Dodajemy mango, pomidory, 2 łyżeczki soli, ocet i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut.
Dodajemy cukier i gotujemy przez 40-50 minut bez przykrycia, aż chutney zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą i od razu przelewamy do wyparzonych, czystych słoików, zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
Zupa z mango z imbirem i limonką
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.
Chłodnik z pomidorów i papryki
Podana na zimno zupa krem z pomidorów i papryki kusi nie tylko swym pięknym czerwonym kolorem, ale także smakiem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Pierniki
- Kapusta z grochem
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)