Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- duży słoik, zamykany
Krok 1: Kroimy warzywa
Kapustę szatkujemy w cienkie paseczki. Buraczki obieramy i kroimy w talarki. Imbir oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Sezam podprażamy na suchej patelni. Papryczkę chili drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy.
Krok 2: Układamy warzywa w słoiku
W dużym słoiku układamy warstwowo wszystkie składniki. Najpierw kapustę, którą dokładnie ubijamy drewnianą łyżką. Następnie układamy imbir, buraczki, chili i czosnek. Ponownie układamy kapustę i ubijamy. Następnie układamy buraki, imbir, chili, czosnek i sezam, ponownie kapustę i ubijamy. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania wszystkich składników.
Krok 3: Całość zalewamy sosem sojowym
Kapustę zalewamy sosem sojowym. Jeśli po ubiciu kapusty, słoik nie jest zapełniony po brzegi, uzupełniamy go większą ilością kapusty. Słoik zamykamy i przechowujemy w chłodnym miejscu minimum przez 48 godzin.
Zobacz podobne
przepisy
Gołąbki z kiszonej kapusty
Karol Okrasa jak zwykle inspiruje pysznymi pomysłami. Tym razem przygotował gołąbki z kiszonej kapusty.
Domowa kapusta kiszona
Najlepsza kiszona kapusta to ta zrobiona w domu! Wypróbuj prosty przepis, który zachwyci całą rodzinę!
Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą – odkryj nietypowe połączenie smaków w łatwej w wykonaniu zupie!
Udka w kiszonej kapuście z purée kaparowym
Pyszne nawiązanie do kuchni niemieckiej. Puszyste purée z kaparami i chrupiący kurczak smakują fenomenalnie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Wigilijny makowiec
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2662 dni temu
Zrobiłam tę kiszonkę i niestety nie jest dobra. Źle dobrane smaki: ostry czosnek, ostra papryczka i ostry imbir. Brakuje słodyczy, kwaśnego i gorzkiego. Nie polecam.
odpowiedz
2663 dni temu
troche ten przepis słaby.. jakis ocet, woda? jak to ma sie ukisić samo? no i gdzie ten oriental? c'mon
odpowiedz
2666 dni temu
Zrobiłem.Co za paskudztwo!Tego się nie da jeść!Dość,że słone jak cholera,to jeszcze pali w gębę.Tfu!
odpowiedz
2666 dni temu
hahahahah MADE MY DAY ;D
2668 dni temu
Sos sojowy ciemny czy jasny dodać ?.pozdro
odpowiedz
2662 dni temu
Nie rob tego to jestn okropne.