zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • duży słoik, zamykany

Krok 1: Kroimy warzywa

Kapustę szatkujemy w cienkie paseczki. Buraczki obieramy i kroimy w talarki. Imbir oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Sezam podprażamy na suchej patelni. Papryczkę chili drobno siekamy, a czosnek rozgniatamy.

Krok 2: Układamy warzywa w słoiku

W dużym słoiku układamy warstwowo wszystkie składniki. Najpierw kapustę, którą dokładnie ubijamy drewnianą łyżką. Następnie układamy imbir, buraczki, chili i czosnek. Ponownie układamy kapustę i ubijamy. Następnie układamy buraki, imbir, chili, czosnek i sezam, ponownie kapustę i ubijamy. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania wszystkich składników.

Krok 3: Całość zalewamy sosem sojowym

Kapustę zalewamy sosem sojowym. Jeśli po ubiciu kapusty, słoik nie jest zapełniony po brzegi, uzupełniamy go większą ilością kapusty. Słoik zamykamy i przechowujemy w chłodnym miejscu minimum przez 48 godzin. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    418 dni temu
    Zrobiłam tę kiszonkę i niestety nie jest dobra. Źle dobrane smaki: ostry czosnek, ostra papryczka i ostry imbir. Brakuje słodyczy, kwaśnego i gorzkiego. Nie polecam.

    odpowiedz

  • Gościu Gościu
    419 dni temu
    troche ten przepis słaby.. jakis ocet, woda? jak to ma sie ukisić samo? no i gdzie ten oriental? c'mon

    odpowiedz

  • Gość Gość
    422 dni temu
    Zrobiłem.Co za paskudztwo!Tego się nie da jeść!Dość,że słone jak cholera,to jeszcze pali w gębę.Tfu!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    422 dni temu
    hahahahah MADE MY DAY ;D
  • Gość Gość
    424 dni temu
    Sos sojowy ciemny czy jasny dodać ?.pozdro

    odpowiedz

  • Gość Gość
    418 dni temu
    Nie rob tego to jestn okropne.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram