Kuchnia polska - Tatar - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Tatar

wróć do Przekąski na imprezę

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Tatar znany jest z tego, że jada się go na surowo. Bez względu na rodzaj mięsa, z którego powstaje, do uzupełnienia smaku tej przekąski niezbędne są również dodatki w postaci jajka, cebulki, ogórków kiszonych, a często również marynowanych grzybków. Jak i z czym warto jadać tatar, podpowie wam Kuchnia Lidla. Sprawdźcie!

Z czego można przygotować tatar?

Najbardziej klasyczny tatar to tatar wołowy, powstający zwykle z udźca, szynki, polędwicy lub ligawy. W naszej kuchni dużą popularnością cieszą się też tatary, do których używamy surowego mięsa ryby, np. tatar z łososia, w tym także wędzonego, tuńczyka czy też ze śledzia.

Sprawdzony przepis na tradycyjny tatar wołowy!

Tatar klasyczny, czyli tatar wołowy, nie jest trudny w przygotowaniu. Wystarczy poznać kilka zasad, którymi trzeba się kierować, aby tatar z wołowiny był naprawdę pyszny. Przede wszystkim warto wiedzieć, jaką wołowinę wybrać na tatar. Z przepisu Kuchni Lidla na tatar na dwa sposoby dowiecie się, że mięso przeznaczone na tę przekąskę powinno być chude i nieprzerośnięte tkanką łączną. Do takich z pewnością należą mięso z ligawy, polędwicy czy udźca wołowego. Jeśli zamierzacie więc przyrządzić swój pierwszy tatar w życiu, to zaufajcie Kuchni Lidla, która podpowie wam, jak go zrobić najszybciej i najłatwiej. Przygotujcie na przykład tatar z wołowiny według przepisu na tatar na dwa sposoby lub tatar wołowy w omlecie sojowym i zaskoczcie rodzinę oraz znajomych swoimi umiejętnościami kulinarnymi, a jednocześnie kreatywnością!

Tatar ze śledzia – sprawdź nasz przepis!

Kuchnia Lidla ma także patent na tatar ze śledzia. Kluczem do sukcesu w przypadku tatara śledziowego jest dobór dodatków, które tworzą całość kompozycji. W przepisie na tatar ze śledzia z musztardą francuską znajdziecie całą listę składników, które doskonale ze sobą współgrają i w efekcie gwarantują naprawdę wspaniałe doznania smakowe. Przekonajcie się sami!

Podpowiadamy, jak przyrządzić tatar z łososia!

Jedną z ciekawszych opcji tatara rybnego jest też tatar z łososia. Możecie go przyrządzić zarówno z łososia surowego, jak i wędzonego. Dzięki Kuchni Lidla uda wam się przygotować tę przekąskę na oba sposoby. Spójrzcie, jak zrobić tatar z łososia według przepisu uwzględniającego na liście składników:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!