Kuchnia polska - Ciasto francuskie - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Paszteciki z delikatnego ciasta francuskiego w połączeniu z kapustą i grzybami to uwspółcześniona wersja klasycznych, drożdżowych pasztecików serwowanych w okresie świątecznym. Wykorzystanie do tej przekąski lekkiego ciasta francuskiego nadaje jej nowoczesnego charakteru. Jak zrobić tę pyszną przekąskę? Poznaj nasz sposób na paszteciki z ciasta francuskiego nadziane grzybami i kapustą.
Ciasto francuskie – najlepsze przekąski!
Jeśli szukacie pomysłu na ciasto francuskie, to trafiliście idealnie. Kuchnia Lidla podpowiada, jakie smakołyki można przygotować z ciasta francuskiego. Oto przepisy na przekąski z ciasta francuskiego na słono, które naprawdę warto wypróbować:
- halloweenowe kiełbaski w cieście francuskim
- eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- chlebek pizzowy
- kabanosy w cieście
- francuskie paluchy z pesto
- kruche tarty z groszkiem
- sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
- tartaletki ze szpinakiem
- francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą
Jak widać, ciasto francuskie w najprostszej i najszybszej postaci jest wręcz stworzone do tego, aby jadać je z parówką czy kiełbaską. Gdy z kolei zamierzacie podać je w nieco bardziej wykwintnej wersji, to warto wziąć po uwagę przepis na łososia w cieście francuskim, który znajdziecie w Kuchni Lidla w Przekąskach sylwestrowych.