Kuchnia polska - Pasty - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Pasty

wróć do Przekąski na imprezę

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Pasty są smaczną i pożywną alternatywą dla tradycyjnych serów, szynek oraz innych dodatków, które zwykle układamy na kanapkach. Ich niepodważalną zaletą jest również krótki czas wykonania i łatwe przygotowanie – wystarczy połączyć zaledwie kilka składników. Poznajcie rodzaje past na kanapki z przepisami Kuchni Lidla.

Pasty do chleba – sprawdź nasze przepisy na pasty rybne!

Spośród wszystkich past do chleba, które można przyrządzić, dużą popularnością cieszą się pasty rybne na kanapki. Kawałki ryb idealnie łączą się z serami twarogowymi, szczypiorkiem czy majonezem, tworząc tym samym charakterystyczną konsystencję. Kolorowe pasty kanapkowe z przepisu Kuchni Lidla możecie przygotować z wędzonego łososia oraz z pieczonego dorsza, ale to tylko dwie z wielu propozycji. Więcej pomysłów znajdziecie w Kuchni Lidla. Sięgnijcie po przepisy na:

Pasta z awokado – przepis

Awokado to znakomity składnik past, ponieważ jego miąższ z łatwością daje się rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami kompozycji. Warto więc poświęcić chwilę czasu i przyrządzić pyszną pastę z awokado. Przepis na taką przekąskę znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla. Wśród naszych propozycji są m.in.:

Przepisy na pasty do kanapek

Jeśli nadal nie znaleźliście swojej ulubionej pasty na kanapki, to nic straconego! W Kuchni Lidla możecie wybierać i przebierać. Są tu m.in. przepisy na pasty z bakłażana w postaci typowo arabskiej przekąski zwanej baba ghanoush, w skład której wchodzi również domowa pasta tahini. Nie trzeba jednak sięgać po przepisy kuchni Bliskiego Wschodu, aby zasmakować w naprawdę wyjątkowych i smacznych pastach. Wystarczy sprawdzić choćby jeden z przepisów Kuchni Lidla na pastę z suszonych pomidorów. Oto one:

Ciekawą opcją pasty na kanapki, która w szczególności powinna zainteresować wegan, będzie wegesmalec ze skwarkami bazujący na grochu. Koniecznie spróbujcie tego przysmaku!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!