
Jaja gotujemy na twardo. Cebulę, jabłka i ugotowane jaja kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i kapary. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do sałatki. Następnie dodajemy majonez i keczup. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Bułki przekrawamy, układamy na nich liście sałaty i dużą porcję sałatki z tuńczyka.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka w stylu panzanella
Posmakuj panzanelli - tradycyjnej, toskańskiej sałatki, której ważnym składnikiem jest pełnoziarnisty chleb.

Sałatka z awokado i tuńczyka
Rewelacyjny pomysł na zdrową przekąskę nie tylko dla tych na diecie! Ekspresowa sałatka z tuńczykiem i awokado.

Tacos z tuńczykiem
Kuchnia meksykańska to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.

Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
Quesadillas to jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich! Zobacz, jak je przygotować z kilku prostych składników!

Komentarze (3)
74 dni temu
O keczupie nie wspomnę :D
odpowiedz
74 dni temu
Do tuńczyka absolutnie nie majonez! Psuje cały smak! Tylko odrobina oliwy, a i to niekoniecznie, bo tuńczyk w sosie własnym :) Bez majonezu smaczniej i zdrowiej ;)
odpowiedz
73 dni temu
Akurat w tym przepisie, gdzie sałatkę spożywamy w bułce, majonez całkiem pasuje :) Ale oczywiście można kombinować i żonglować składnikami tak, by odpowiadało przede wszystkim nam! :) Smacznego!
zobacz wszystkie