zobacz film Holenderska sałatka z tuńczyka

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Jaja gotujemy na twardo. Cebulę, jabłka i ugotowane jaja kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i kapary. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do sałatki. Następnie dodajemy majonez i keczup. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Bułki przekrawamy, układamy na nich liście sałaty i dużą porcję sałatki z tuńczyka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • maxolele maxolele
    890 dni temu
    Pycha! Zrobiłem wersję bez cebuli i szczypiorku, ale dodałem drobno pokrojone pomidory. Zjedliśmy ją osobno, nie na bułkach, ale jako dodatek wrzuciliśmy chrupki chlebek z ziarnami.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1354 dni temu
    Ja dodałam jeszcze ogórka kiszonego drobno pokrojonego i pyszna :) polecam

    odpowiedz

  • San San
    1462 dni temu
    Bardzo dobra sałatka, fajne połączenie słonego ze słodkim, często do niej wracam. Może nie jest dietetyczna, ale za to jaka pyszna :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1751 dni temu
    O keczupie nie wspomnę :D

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1751 dni temu
    Do tuńczyka absolutnie nie majonez! Psuje cały smak! Tylko odrobina oliwy, a i to niekoniecznie, bo tuńczyk w sosie własnym :) Bez majonezu smaczniej i zdrowiej ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1750 dni temu
    Akurat w tym przepisie, gdzie sałatkę spożywamy w bułce, majonez całkiem pasuje :) Ale oczywiście można kombinować i żonglować składnikami tak, by odpowiadało przede wszystkim nam! :) Smacznego!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!