zobacz film

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności ok. 400 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS MIODOWO-MUSZTARDOWY
Musztardę łączymy w misce z miodem i octem. Dodajemy oliwę i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy skórkę startą z limonki i ponownie mieszamy składniki.
KROK 2: SKŁADAMY SAŁATKĘ
Sos miodowo-musztardowy przelewamy na dno słoika.
Awokado kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Wyjmujemy miąższ łyżką, przekładamy go do miseczki i skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki.
W słoiku układamy warstwami: posiekaną sałatę lodową, połówki pomidorów koktajlowych, ugotowany makaron farfalle, tuńczyka, marchewkę pokrojoną w plasterki, awokado, cebulę oraz kukurydzę.
Słoik zamykamy i przechowujemy w lodówce.
Komentarze (0)