Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki o pojemności 500 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SOSY I MAKARON
Do rondelka przekładamy sosy do makaronu, ocet i olej z awokado. Całość doprowadzamy do wrzenia i dodajemy nadziewany makaron. Cappelletti w sosie podgrzewamy na średnim ogniu, aż zmiękną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 2: PRZEKŁADAMY DANIE DO SŁOIKÓW
Makaron ugotowany w sosie przekładamy do słoików. Bazylię i oliwki siekamy. Awokado kroimy w kostkę. Wszystkie dodatki wykładamy na gotowy makaron.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
Królowa świątecznego stołu, czyli klasyczna sałatka jarzynowa, dzięki Kindze zyskuje nowe oblicze smakowe. Z wyrazistymi kaparami i świeżą rzeżuchą smakuje absolutnie wyjątkowo – tak, że goście z pewnością poproszą o przepis!
Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
Bardzo orzeźwiająca, ale równie sycąca sałatka na bazie kaszy jęczmiennej jest szybka, łatwa i pasuje na wiele okazji. Przygotuj ją na lunch, na spotkanie ze znajomymi lub na lekki obiad w cieplejsze dni. Pycha!
Wegańska sałatka z białej fasoli
Czy wiesz, że biała fasola to także świetny składnik sałatek? Wypróbuj przepis na wegańską sałatkę z fasolą i warzywami. Łatwy i pyszny pomysł na lunch!
Sałatka z boczkiem i chorizo
Przepyszna sałatka z dodatkiem aromatycznego boczku i pikantnego chorizo, w dodatku podana w jadalnej miseczce. To danie, które musisz przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś w sosie cytrynowym
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Sałatka z kwiatem bananowca
- Kotleciki jagnięce
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Dacquoise z musem z sera gorgonzola i karmelizowanymi gruszkami
- Domowy zakwas na żurek
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Croissanty z truskawkami i serem brie
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Pesto z rukoli
- Trifle makaronikowe
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pizza capriciosa
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Świąteczny talerz obfitości
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Makaron z boczkiem i brukselką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)