
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki o pojemności 500 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SOSY I MAKARON
Do rondelka przekładamy sosy do makaronu, ocet i olej z awokado. Całość doprowadzamy do wrzenia i dodajemy nadziewany makaron. Cappelletti w sosie podgrzewamy na średnim ogniu, aż zmiękną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 2: PRZEKŁADAMY DANIE DO SŁOIKÓW
Makaron ugotowany w sosie przekładamy do słoików. Bazylię i oliwki siekamy. Awokado kroimy w kostkę. Wszystkie dodatki wykładamy na gotowy makaron.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)