Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser lub maszynkę do mielenia mięsa
- formę do babki lub miseczkę
Krok 1: Łączymy składniki paschy
Orzechy prażymy w piekarniku, a następnie siekamy. Masło roztapiamy z czekoladą. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Twaróg dokładnie mielemy lub miksujemy i łączymy z masą z masła i czekolady. Całość dokładnie mieszamy i próbujemy. Jeśli masa nie jest wystarczająco słodka, dodajemy syrop klonowy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy, skórkę otartą z limonki oraz żurawiny. Odrobinę żurawin i orzechów pozostawiamy do dekoracji.
Krok 2: Przekładamy masę do formy
Masę przekładamy do formy do babki lub miseczki wyłożonej folią spożywczą. Paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Krok 3: Dekorujemy paschę
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łącząc ją z oliwą, i bardzo dokładnie mieszamy.
Paschę wyjmujemy z formy, przekładamy na paterę. Dekorujemy polewą, pozostałymi orzechami i żurawinami. Ponownie wstawiamy paschę do lodówki.
Zobacz podobne
przepisy
Tradycyjna pascha wielkanocna
Zobacz, jak łatwo przygotujesz tradycyjną paschę wielkanocną z nutą wanilii, cytryny, limonki i kandyzowanej skórki pomarańczy!
Bułeczki wielkanocne
Pachnące, rumiane zajączki to pyszny, słodki wypiek na bazie drożdży – uświetni wielkanocny stół i zasmakuje wszystkim.
Mazurek czekoladowy
Ciasto czekoladowe bez mąki, gęsty krem, dżem i bakalie. Smakowita wariacja na temat tradycyjnego deseru wielkanocnego.
Pascha wielkanocna
Tradycyjne danie wielkanocne inspirowane kuchnią wschodnią. Wypiek na bazie twarogu z dodatkiem bakalii smakuje wspaniale.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piwne muffinki z malinami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Grochówka wojskowa
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Burgery z tofu
- Pierogi z kaczką
- Deser pascha w 10 minut
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Domowy zakwas na żurek
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Klopsiki z sosem borówkowym
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Odrywana wieprzowina
- Sałatka z burakiem – przepis
- Mazurek pomarańczowy
- Golonka indyka w sosie musztardowym
- Panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
- Bułeczki wielkanocne
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Schab w cieście piwnym z kaszą jaglaną z karmelizowanymi jabłkami
- Dorsz w razowej panierce z sałatką z brokułów i paprykową salsą
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Whoopies
- Scaccia z serami i salami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2060 dni temu
Wygląda pysznie. Czy w polewie czuć posmak oliwy z oliwek? Mogę zastąpić ją innym dobrym olejem?
odpowiedz
2060 dni temu
Możesz użyć łagodniejszego oleju roślinnego :) Oliwa jednak nie powinna być wyczuwalna w smaku.
2431 dni temu
to ma byc taki twarog jak sernikowy czy zwykly w kostce?
odpowiedz
2431 dni temu
Twaróg w kostce :)
2428 dni temu
tłusty, półtłusty?
2428 dni temu
Do przygotowania tego przepisu, możesz użyć zarówno twarogu tłustego, jak i półtłustego :)
2439 dni temu
lel xd
odpowiedz