Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • mikser lub maszynkę do mielenia mięsa
  • formę do babki lub miseczkę

Krok 1: Łączymy składniki paschy

Orzechy prażymy w piekarniku, a następnie siekamy. Masło roztapiamy z czekoladą. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Twaróg dokładnie mielemy lub miksujemy i łączymy z masą z masła i czekolady. Całość dokładnie mieszamy i próbujemy. Jeśli masa nie jest wystarczająco słodka, dodajemy syrop klonowy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy, skórkę otartą z limonki oraz żurawiny. Odrobinę żurawin i orzechów pozostawiamy do dekoracji.

Krok 2: Przekładamy masę do formy

Masę przekładamy do formy do babki lub miseczki wyłożonej folią spożywczą. Paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

Krok 3: Dekorujemy paschę

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łącząc ją z oliwą, i bardzo dokładnie mieszamy.

Paschę wyjmujemy z formy, przekładamy na paterę. Dekorujemy polewą, pozostałymi orzechami i żurawinami. Ponownie wstawiamy paschę do lodówki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Super Gosc Super Gosc
    61 dni temu
    to ma byc taki twarog jak sernikowy czy zwykly w kostce?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    61 dni temu
    Twaróg w kostce :)
  • Gość Gość
    59 dni temu
    tłusty, półtłusty?
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    59 dni temu
    Do przygotowania tego przepisu, możesz użyć zarówno twarogu tłustego, jak i półtłustego :)
  • Gość Gość
    69 dni temu
    lel xd

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram