
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachę
- papier do pieczenia
- duży ozdobny talerz lub deskę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy na pół w poprzek i wzdłuż. Następnie smarujemy ją masłem, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut, aż będzie chrupiąca. Gotową bagietkę smarujemy pesto i kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 2: PODAJEMY PRZEKĄSKI
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Cheddar kroimy w kostkę i wykładamy na talerz razem z nadziewanym serem brie, salami, plastrami proscuitto, korniszonami, rzodkiewkami i marynowanymi sercami karczochów. Całość dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy z grzankami z pesto.
Zobacz podobne
przepisy
Meze – grecki talerz przystawek
Przygotuj imprezę w greckim stylu i podaj gościom meze – talerz prawdziwych śródziemnomorskich przekąsek! Sprawdź, które z nich znikną jako pierwsze.

Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
Proste, szybkie, przepyszne i idealne na imprezową przekąskę! Przygotuj 2 rodzaje kanapek w francuskim stylu i podaj je na talerzu rozmaitości pełnym innych smacznych kąsków.

Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Masz ochotę na podwieczorek w adriatyckim stylu? Sięgnij po sardynki i podaj je w wyjątkowo pysznym towarzystwie!

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.

Zobacz przepisy
na święta
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)