Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachę
- papier do pieczenia
- duży ozdobny talerz lub deskę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy na pół w poprzek i wzdłuż. Następnie smarujemy ją masłem, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut, aż będzie chrupiąca. Gotową bagietkę smarujemy pesto i kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 2: PODAJEMY PRZEKĄSKI
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Cheddar kroimy w kostkę i wykładamy na talerz razem z nadziewanym serem brie, salami, plastrami proscuitto, korniszonami, rzodkiewkami i marynowanymi sercami karczochów. Całość dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy z grzankami z pesto.
Zobacz podobne
przepisy
Meze – grecki talerz przystawek
Przygotuj imprezę w greckim stylu i podaj gościom meze – talerz prawdziwych śródziemnomorskich przekąsek! Sprawdź, które z nich znikną jako pierwsze.
Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
Proste, szybkie, przepyszne i idealne na imprezową przekąskę! Przygotuj 2 rodzaje kanapek w francuskim stylu i podaj je na talerzu rozmaitości pełnym innych smacznych kąsków.
Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Masz ochotę na podwieczorek w adriatyckim stylu? Sięgnij po sardynki i podaj je w wyjątkowo pysznym towarzystwie!
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Klasyczny sernik
- Kanapki na śniadanie
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Słodkie przekąski sylwestrowe
- Meze – grecki talerz przystawek
- Wegański bigos z boczniakami
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Wegański makaron z sosem z pieczonej papryki
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Sos do pizzy
- Ciasto z profiterolkami
- Szparagi w boczku
- Cukier waniliowy
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Spaghetti z wołowym ragu
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)