
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachę
- papier do pieczenia
- duży ozdobny talerz lub deskę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Bagietkę przekrawamy na pół w poprzek i wzdłuż. Następnie smarujemy ją masłem, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut, aż będzie chrupiąca. Gotową bagietkę smarujemy pesto i kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 2: PODAJEMY PRZEKĄSKI
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w ćwiartki. Cheddar kroimy w kostkę i wykładamy na talerz razem z nadziewanym serem brie, salami, plastrami proscuitto, korniszonami, rzodkiewkami i marynowanymi sercami karczochów. Całość dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy z grzankami z pesto.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)