Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • ręcznik papierowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: SMAŻYMY SARDYNKI

Sardynki rozmrażamy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.

Ryby obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Krok 2: PODAJEMY SARDYNKI Z DODATKAMI

Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki i przesmażamy z obu stron na patelni, aż się zarumieni.

Sardynki podajemy na talerzu z plasterkami szynki dalmatyńskiej, liśćmi sałaty, podpieczoną bagietką i cytryną pokrojoną w ćwiartki. Dekorujemy natką pietruszki i oprószamy grubo zmielonym pieprzem.

Twaróg mieszamy w miseczce z ajwarem. Na osobnym talerzu podajemy burki z nadzieniem serowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!