Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ręcznik papierowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY SARDYNKI
Sardynki rozmrażamy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
Ryby obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 2: PODAJEMY SARDYNKI Z DODATKAMI
Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki i przesmażamy z obu stron na patelni, aż się zarumieni.
Sardynki podajemy na talerzu z plasterkami szynki dalmatyńskiej, liśćmi sałaty, podpieczoną bagietką i cytryną pokrojoną w ćwiartki. Dekorujemy natką pietruszki i oprószamy grubo zmielonym pieprzem.
Twaróg mieszamy w miseczce z ajwarem. Na osobnym talerzu podajemy burki z nadzieniem serowym.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebki naan z gorgonzolą i figami
Chlebki naan z figami to danie, które nie tylko idealnie prezentuje się na stole, ale przede wszystkim doskonale smakuje! Przygotuj je na wieczór z bliskimi, a z pewnością zrobią furorę!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierniki
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny makowiec
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)