Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ręcznik papierowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY SARDYNKI
Sardynki rozmrażamy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
Ryby obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 2: PODAJEMY SARDYNKI Z DODATKAMI
Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki i przesmażamy z obu stron na patelni, aż się zarumieni.
Sardynki podajemy na talerzu z plasterkami szynki dalmatyńskiej, liśćmi sałaty, podpieczoną bagietką i cytryną pokrojoną w ćwiartki. Dekorujemy natką pietruszki i oprószamy grubo zmielonym pieprzem.
Twaróg mieszamy w miseczce z ajwarem. Na osobnym talerzu podajemy burki z nadzieniem serowym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Sernik pistacjowy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)