Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- ręcznik papierowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SMAŻYMY SARDYNKI
Sardynki rozmrażamy, oczyszczamy, myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
Ryby obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 2: PODAJEMY SARDYNKI Z DODATKAMI
Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki i przesmażamy z obu stron na patelni, aż się zarumieni.
Sardynki podajemy na talerzu z plasterkami szynki dalmatyńskiej, liśćmi sałaty, podpieczoną bagietką i cytryną pokrojoną w ćwiartki. Dekorujemy natką pietruszki i oprószamy grubo zmielonym pieprzem.
Twaróg mieszamy w miseczce z ajwarem. Na osobnym talerzu podajemy burki z nadzieniem serowym.
Zobacz podobne
przepisy
Chlebki naan z gorgonzolą i figami
Chlebki naan z figami to danie, które nie tylko idealnie prezentuje się na stole, ale przede wszystkim doskonale smakuje! Przygotuj je na wieczór z bliskimi, a z pewnością zrobią furorę!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkami
Na raz, na mniejszy głód, na wspólne kibicowanie – tortille wg przepisu Karola podane razem z dwoma rodzajami pysznej salsy sprawdzą się świetnie w roli meczowych przekąsek. Spróbuj!
Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Knedle ze śliwkami
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Tort czekoladowo-kawowy
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Placuszki roti ze schabem
- Comber z jelenia
- Ravioli z cukinią i ricottą
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Muffinki brownie
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Zupa taco
- Mochi z zieloną herbatą z matcha
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Kotleciki jagnięce
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Wieniec wielkanocny
- Ciastka pisanki
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Naleśniki z farszem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Nalewka z głogu
- Hummus grzybowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)