Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • ręcznik papierowy
  • miskę z letnią wodą
  • blender

Sposób przygotowania:

Krok 1: KROIMY WARZYWA

Ogórek, papryki i marchewkę kroimy w słupki, a rzodkiewkę w talarki.

Krok 2: ZWILŻAMY PAPIER RYŻOWY

Arkusze papieru zwilżamy w misce z letnią wodą, a następnie kładziemy je kolejno na mokry ręcznik papierowy.

Krok 3: ZWIJAMY ROLLSY

Na jednym z brzegów arkusza papieru ryżowego układamy porcję pokrojonych wcześniej warzyw i kilka liści szpinaku, a następnie delikatnie zwijamy rollsy, zamykając warzywa w środku.

W połowie zwijania krótsze boki papieru ryżowego zakładamy do środka, a następnie kończymy zwijanie. Analogicznie postępujemy, wykorzystując pozostałe składniki.

Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.

Krok 5: PODAJEMY ROLLSY

Rollsy podajemy z sosem orzechowym, który oprószamy z wierzchu orzeszkami ziemnymi. Całość posypujemy posiekanym szczypiorem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram