Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- miskę z letnią wodą
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek, papryki i marchewkę kroimy w słupki, a rzodkiewkę w talarki.
Krok 2: ZWILŻAMY PAPIER RYŻOWY
Arkusze papieru zwilżamy w misce z letnią wodą, a następnie kładziemy je kolejno na mokry ręcznik papierowy.
Krok 3: ZWIJAMY ROLLSY
Na jednym z brzegów arkusza papieru ryżowego układamy porcję pokrojonych wcześniej warzyw i kilka liści szpinaku, a następnie delikatnie zwijamy rollsy, zamykając warzywa w środku.
W połowie zwijania krótsze boki papieru ryżowego zakładamy do środka, a następnie kończymy zwijanie. Analogicznie postępujemy, wykorzystując pozostałe składniki.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
Krok 5: PODAJEMY ROLLSY
Rollsy podajemy z sosem orzechowym, który oprószamy z wierzchu orzeszkami ziemnymi. Całość posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
Roladki z tortilli
Szukasz szybkiego sposobu na sylwestrowe przekąski? Połącz i zwiń składniki, by podać roladki z tortilli według przepisu Kingi – każdy z trzech sposobów zachwyca prostotą i smakiem!
Spring rollsy
Wszystko, co najlepsze w wiośnie na talerzu – chrupkość, kolor i świeżość warzyw, zawiniętych w papier ryżowy z marynowaną wołowiną. To musi być pyszne!
3 sposoby na spring rollsy (z łososiem wędzonym, z warzywami, z pieczonym boczkiem)
Z warzywami, boczkiem czy łososiem wędzonym? W najnowszym przepisie Karola każdy znajdzie swój ulubiony przepis na spring rollsy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Indyjskie chlebki chapatti
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
- Rollsy z kapusty pekińskiej z warzywami i humusem
- Wegański makaron z sosem z pieczonej papryki
- Wegańskie ciasteczka śniadaniowe bez cukru
- Potrawka z kurczaka
- Remulada
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Tarta z botwinką
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Dorsz w pesto
- Carpaccio z pomidorów
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Wegański sos tatarski
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)