
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- miskę z letnią wodą
- blender
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek, papryki i marchewkę kroimy w słupki, a rzodkiewkę w talarki.
Krok 2: ZWILŻAMY PAPIER RYŻOWY
Arkusze papieru zwilżamy w misce z letnią wodą, a następnie kładziemy je kolejno na mokry ręcznik papierowy.
Krok 3: ZWIJAMY ROLLSY
Na jednym z brzegów arkusza papieru ryżowego układamy porcję pokrojonych wcześniej warzyw i kilka liści szpinaku, a następnie delikatnie zwijamy rollsy, zamykając warzywa w środku.
W połowie zwijania krótsze boki papieru ryżowego zakładamy do środka, a następnie kończymy zwijanie. Analogicznie postępujemy, wykorzystując pozostałe składniki.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki, jednolity sos.
Krok 5: PODAJEMY ROLLSY
Rollsy podajemy z sosem orzechowym, który oprószamy z wierzchu orzeszkami ziemnymi. Całość posypujemy posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)