Ragoût z jajek z warzywami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Groszek oczyszczamy. Kalarepę obieramy i kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm. Dusimy wraz z szalotkami na 1 łyżce gorącego masła przez 2 minuty. Dodajemy groszek i podsmażamy razem przez 2 minuty. Całość przekładamy do miski.

Krok 2: Przygotowujemy sos

W tym samym naczyniu z tłuszczem ze smażenia warzyw rozpuszczamy resztę masła, dodajemy mąkę i krótko podsmażamy. Dolewamy mleko i bulion, mieszając, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 12-15 minut, często przy tym mieszając.

Krok 3: Łączymy składniki dania

Jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 10 minut na twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Trybulę myjemy i siekamy. Dodajemy wraz ze skórką z cytryny do sosu, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do sosu dodajemy podsmażone warzywa i jajka, aby zrobiły się ciepłe. Ragoût świetnie smakuje z purée ziemniaczanym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1708 dni temu
    Super Dziś zrobiłem...wyszedł wspaniale Gratuluje pomysłu oraz przepisu. Pozdrawiam Serdecznie Mephisto76

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1873 dni temu
    Jeszcze nie widziałam żeby w Lidlu można było kupić pęczek trybuli???? Szkoda że często się zdarza, że do waszych przepisów są potrzebne składniki, których w waszym sklepie nie ma :(

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!