Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Szalotki obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Groszek oczyszczamy. Kalarepę obieramy i kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm. Dusimy wraz z szalotkami na 1 łyżce gorącego masła przez 2 minuty. Dodajemy groszek i podsmażamy razem przez 2 minuty. Całość przekładamy do miski.
Krok 2: Przygotowujemy sos
W tym samym naczyniu z tłuszczem ze smażenia warzyw rozpuszczamy resztę masła, dodajemy mąkę i krótko podsmażamy. Dolewamy mleko i bulion, mieszając, a następnie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy przez 12-15 minut, często przy tym mieszając.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 10 minut na twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Trybulę myjemy i siekamy. Dodajemy wraz ze skórką z cytryny do sosu, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do sosu dodajemy podsmażone warzywa i jajka, aby zrobiły się ciepłe. Ragoût świetnie smakuje z purée ziemniaczanym.
Zobacz podobne
przepisy
Ragoût z kurczaka z przyprawami po meksykańsku
Mięso duszone w aromatycznym sosie, podane z kawałkami tortilli. Francuska potrawa w pikantnej odsłonie inspirowanej kuchnią meksykańską!
Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
Makaronowe wstążki z jasnym warzywnym sosem i dodatkiem mięsa mielonego. Pyszna wariacja na temat kuchni włoskiej.
Filety z łososia z cukiniowym ragout (gęsty sos)
Delikatna, pachnąca tymiankiem ryba, a do tego gęsty sos z cukinią. Lekkie danie, które przygotujesz w mgnieniu oka.
Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
Piccata z mięsa wieprzowego podana z esencjonalnym sosem na bazie masła i pomidorów. Jej smak jest wyśmienity.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Grillowany łosoś w sosie śmietanowo – szafranowym
- Prowansalskie polędwiczki z pieczarkami
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Strudel z jabłkami i makiem
- Potrawka z perliczki z podgrzybkami
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Seromakowiec
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Dyniowe lasagne z farszem twarogowo-szpinakowym
- Grzybowa potrawka z wegangurtem
- Polędwiczka wieprzowa z sosem czekoladowo-kawowym
- Palia w cytrynach
- Miniomlety pomidorowe
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Polenta z sosem z pieczonej papryki
- Zupa solanka
- Nadziewane daktyle z boczkiem
- Kaszanka z jabłkami i tymiankiem z grilla
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Zielone szparagi w chrupiącej panierce z szynki i parmezanu podawane z jajkami w koszulkach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1636 dni temu
Super Dziś zrobiłem...wyszedł wspaniale Gratuluje pomysłu oraz przepisu. Pozdrawiam Serdecznie Mephisto76
odpowiedz
1801 dni temu
Jeszcze nie widziałam żeby w Lidlu można było kupić pęczek trybuli???? Szkoda że często się zdarza, że do waszych przepisów są potrzebne składniki, których w waszym sklepie nie ma :(
odpowiedz