zobacz film Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Potrzebujemy

  • folię spożywczą

Szynka w panierce

Mięso kroimy w cienkie plastry, ubijamy przez folię, lekko pieprzymy i solimy z obu stron. Owijamy plastrem szynki. W mniejszej misce ubijamy jajko, dodajemy tarty ser i mieszamy. Plastry mięsa z szynką obtaczamy w mące, a potem w ubitym jajku z serem. Bezpośrednio z miski przekładamy do rozgrzanego oleju roślinnego. Mięso smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż się zarumieni. Potem je osuszamy w papierowej ściereczce.

Brokuły

Oczyszczone brokuły gotujemy w słonej wrzącej wodzie przez 3 -4 minuty, tak aby się nie rozgotowały (według rozmiaru różyczek). Po wyciągnięciu z wody skrapiamy oliwą z oliwek i lekko pieprzymy.

Pomidorowe ragout

W małym garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej drobno posiekany czosnek. Oczyszczone pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku. Solimy, pieprzymy i powoli dusimy. Pod koniec dodajemy kawałek masła oraz posiekaną świeżą bazylię. Dokładnie mieszamy.

Jak podawać

Na talerzu układamy różyczki gotowanych brokułów, pomidorowe ragout, a na wierzchu plastry szynki w panierce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    3785 dni temu
    Wspaniałe danie. Ja zamiast pomidorów dałem pomidori - przecier pomidorowy taki produkt z Pińczowa. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3946 dni temu
    Przepyszne!! Dzisiaj zrobiłam i jestem zachwycona !!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!