Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Potrzebujemy
- folię spożywczą
Szynka w panierce
Mięso kroimy w cienkie plastry, ubijamy przez folię, lekko pieprzymy i solimy z obu stron. Owijamy plastrem szynki. W mniejszej misce ubijamy jajko, dodajemy tarty ser i mieszamy. Plastry mięsa z szynką obtaczamy w mące, a potem w ubitym jajku z serem. Bezpośrednio z miski przekładamy do rozgrzanego oleju roślinnego. Mięso smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż się zarumieni. Potem je osuszamy w papierowej ściereczce.
Brokuły
Oczyszczone brokuły gotujemy w słonej wrzącej wodzie przez 3 -4 minuty, tak aby się nie rozgotowały (według rozmiaru różyczek). Po wyciągnięciu z wody skrapiamy oliwą z oliwek i lekko pieprzymy.
Pomidorowe ragout
W małym garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej drobno posiekany czosnek. Oczyszczone pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku. Solimy, pieprzymy i powoli dusimy. Pod koniec dodajemy kawałek masła oraz posiekaną świeżą bazylię. Dokładnie mieszamy.
Jak podawać
Na talerzu układamy różyczki gotowanych brokułów, pomidorowe ragout, a na wierzchu plastry szynki w panierce.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczona szynka z papryką i orzechowym pęczakiem
Pieczone mięsa to polska specjalność. Szynka w aromatycznej marynacie to jej kolejna, wyśmienita odsłona.
Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
Upieczona pod musztardowym przykryciem szynka będzie różowa i niewiarygodnie soczysta. Spróbuj jej w wersji z soczewicą.
Glazurowana szynka z ziemniakami
Przygotowanie szynki jest prostsze niż Ci się wydaje. Wypróbuj przepis na glazurowaną, podawaną z pieczonymi ziemniakami.
Szynka w kapuście curry
Szynka, kiszona kapusta i curry – to niezwykłe połączenie smaków zapewni niezapomniane kulinarne przeżycie! Wypróbuj przepis na alternatywną wersję bigosu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z masłem ziołowym
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Szaszłyki wieprzowe
- Schab w sosie paprykowym
- Pieczona biała kiełbasa
- Żurek babci
- Sos beszamelowy
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Tagliata z indyka z rukolą
- Wegański tort marchewkowy
- Klopsiki z sosem borówkowym
- Gnocchi szpinakowe
- Sałatka z mango, awokado i kaszą kuskus
- Kapuśniak na gęsinie
- Panierowana mozzarella
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Małe serniczki kawowe
- Sałatka makaronowa z kurczakiem
- Steki z kapusty
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Ubijany ganasz
- ZIELONY MAJONEZ
- Chutney z pomidorów i mango
- Pstrąg z grzybami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Wiśniowy Sad
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
Komentarze (2)
3558 dni temu
Wspaniałe danie. Ja zamiast pomidorów dałem pomidori - przecier pomidorowy taki produkt z Pińczowa. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.
odpowiedz
3719 dni temu
Przepyszne!! Dzisiaj zrobiłam i jestem zachwycona !!
odpowiedz