
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Potrzebujemy
- folię spożywczą
Szynka w panierce
Mięso kroimy w cienkie plastry, ubijamy przez folię, lekko pieprzymy i solimy z obu stron. Owijamy plastrem szynki. W mniejszej misce ubijamy jajko, dodajemy tarty ser i mieszamy. Plastry mięsa z szynką obtaczamy w mące, a potem w ubitym jajku z serem. Bezpośrednio z miski przekładamy do rozgrzanego oleju roślinnego. Mięso smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż się zarumieni. Potem je osuszamy w papierowej ściereczce.
Brokuły
Oczyszczone brokuły gotujemy w słonej wrzącej wodzie przez 3 -4 minuty, tak aby się nie rozgotowały (według rozmiaru różyczek). Po wyciągnięciu z wody skrapiamy oliwą z oliwek i lekko pieprzymy.
Pomidorowe ragout
W małym garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej drobno posiekany czosnek. Oczyszczone pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do czosnku. Solimy, pieprzymy i powoli dusimy. Pod koniec dodajemy kawałek masła oraz posiekaną świeżą bazylię. Dokładnie mieszamy.
Jak podawać
Na talerzu układamy różyczki gotowanych brokułów, pomidorowe ragout, a na wierzchu plastry szynki w panierce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Piernik świąteczny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Spaghetti carbonara
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
4093 dni temu
Wspaniałe danie. Ja zamiast pomidorów dałem pomidori - przecier pomidorowy taki produkt z Pińczowa. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.
Odpowiedz
4254 dni temu
Przepyszne!! Dzisiaj zrobiłam i jestem zachwycona !!
Odpowiedz