Wegańska sałatka z białej fasoli
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Fasolę moczymy przez noc (8-12 godzin) w dużej ilości zimnej wody. Następnego dnia odcedzamy, płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godzinę i 40 minut, aż będzie miękka. Odcedzamy i studzimy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: KROIMY WARZYWA

Paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe kroimy w małą kostkę.

KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Do miski wrzucamy rukolę, ugotowaną fasolę oraz pokrojone paprykę, cebulę i pomidorki. Doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    46 dni temu
    Taj

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!