
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Fasolę moczymy przez noc (8-12 godzin) w dużej ilości zimnej wody. Następnego dnia odcedzamy, płuczemy i zalewamy świeżą wodą. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godzinę i 40 minut, aż będzie miękka. Odcedzamy i studzimy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Paprykę, cebulę i pomidorki koktajlowe kroimy w małą kostkę.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do miski wrzucamy rukolę, ugotowaną fasolę oraz pokrojone paprykę, cebulę i pomidorki. Doprawiamy solą i kolorowym pieprzem. Mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Fasolowe brownie
Fasolowe czekoladowe ciasto bez cukru, idealne do musu ze świeżych owoców słodzone miodem i pysznymi dojrzałymi bananami

Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!

Fasolka po bretońsku
Dania jednogarnkowe to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Poznaj przepis na fasolkę po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

Komentarze (1)
46 dni temu
Taj
odpowiedz