Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.
KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY
Mielone migdały prażymy na patelni bez dodatku oleju, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: ŚCIERAMY MARCHEWKI NA TARCE
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTO
W misce łączymy suche składniki, dodajemy olej, jogurt i startą marchewkę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy kolejno po jednym jajku, a na koniec dorzucamy dropsy czekoladowe i całość mieszamy.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Przekładamy ciasto do tortownicy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
KROK 6: SMARUJEMY CIASTO POLEWĄ
Serek śmietankowy ucieramy z cukrem pudrem, masłem i dodatkiem ziarenek z laski wanilii. Wyjmujemy ciasto z formy, rozsmarowujemy na wierzchu polewę i ozdabiamy czekoladowymi dekoracjami.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
Pajęczynka (ciasto dyniowo-marchewkowe)
Wykorzystaj sezon na dynię i przygotuj pyszny deser! Ciasto na bazie warzyw polane gęstą polewą urzeka swoją słodkością.
Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
Doskonałe ciasto marchewkowe w formie babeczek z orzechami i kremem lawendowym – poznaj przepis!
Puszysty sernik na cieście marchewkowym
Sernikowa masa i korzenny, marchewkowy spód łączą się w jednym cieście dzięki przepisowi Pawła. Upiecz to proste ciasto i podaj je z warstwą aksamitnego, twarogowego kremu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)