Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.
KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY
Mielone migdały prażymy na patelni bez dodatku oleju, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: ŚCIERAMY MARCHEWKI NA TARCE
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTO
W misce łączymy suche składniki, dodajemy olej, jogurt i startą marchewkę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy kolejno po jednym jajku, a na koniec dorzucamy dropsy czekoladowe i całość mieszamy.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Przekładamy ciasto do tortownicy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
KROK 6: SMARUJEMY CIASTO POLEWĄ
Serek śmietankowy ucieramy z cukrem pudrem, masłem i dodatkiem ziarenek z laski wanilii. Wyjmujemy ciasto z formy, rozsmarowujemy na wierzchu polewę i ozdabiamy czekoladowymi dekoracjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Mini burgery
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
230 dni temu
Rewelacyjne ciasto, delikatnie wilgotne. Dziękuję za ten przepis!
Odpowiedz