Ciasto marchewkowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY

Mielone migdały prażymy na patelni bez dodatku oleju, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.

KROK 3: ŚCIERAMY MARCHEWKI NA TARCE

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTO

W misce łączymy suche składniki, dodajemy olej, jogurt i startą marchewkę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy kolejno po jednym jajku, a na koniec dorzucamy dropsy czekoladowe i całość mieszamy.

KROK 5: PIECZEMY CIASTO

Przekładamy ciasto do tortownicy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.

KROK 6: SMARUJEMY CIASTO POLEWĄ

Serek śmietankowy ucieramy z cukrem pudrem, masłem i dodatkiem ziarenek z laski wanilii. Wyjmujemy ciasto z formy, rozsmarowujemy na wierzchu polewę i ozdabiamy  czekoladowymi dekoracjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!