Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.
KROK 2: PRAŻYMY MIGDAŁY
Mielone migdały prażymy na patelni bez dodatku oleju, a następnie odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 3: ŚCIERAMY MARCHEWKI NA TARCE
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA CIASTO
W misce łączymy suche składniki, dodajemy olej, jogurt i startą marchewkę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy kolejno po jednym jajku, a na koniec dorzucamy dropsy czekoladowe i całość mieszamy.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Przekładamy ciasto do tortownicy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia.
KROK 6: SMARUJEMY CIASTO POLEWĄ
Serek śmietankowy ucieramy z cukrem pudrem, masłem i dodatkiem ziarenek z laski wanilii. Wyjmujemy ciasto z formy, rozsmarowujemy na wierzchu polewę i ozdabiamy czekoladowymi dekoracjami.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
Pajęczynka (ciasto dyniowo-marchewkowe)
Wykorzystaj sezon na dynię i przygotuj pyszny deser! Ciasto na bazie warzyw polane gęstą polewą urzeka swoją słodkością.
Babeczki marchewkowe z kremem lawendowym
Doskonałe ciasto marchewkowe w formie babeczek z orzechami i kremem lawendowym – poznaj przepis!
Puszysty sernik na cieście marchewkowym
Sernikowa masa i korzenny, marchewkowy spód łączą się w jednym cieście dzięki przepisowi Pawła. Upiecz to proste ciasto i podaj je z warstwą aksamitnego, twarogowego kremu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
- Ciasto marchewkowe
- Zapiekanka z kaszy gryczanej i cukinii
- Sałatka z kaszy jaglanej z mandarynką i granatem
- Podudzia indyka z marchewką
- Kurczak pieczony w całości
- Panforte
- Angielski przysmak owocowy
- Sałatka z soczewicy z cytrusami
- Pizza makaronowa
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Pasta pomidorowa
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Lodowe babeczki
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Szakszuka z botwinki
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Galaretki pomarańczowe w skórce
- Śniadaniowe tacos z jajecznicą
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Duet nalewkowy
- Dorsz owinięty w szynkę
- Nogi gęsi w piwie z pieczoną kapustą
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Ciasteczka bezglutenowe
- Pasta z wędzonej makreli
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Makaron orecchiette ammollicate
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)