
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: MYJEMY I KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Myjemy pomidor i listki młodego szpinaku. Kiełbasę osijecką kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Krok 2: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Kiełbasę smażymy na patelni z odrobiną oleju do momentu, aż będzie chrupiąca. Dodajemy cebulę, czosnek i szpinak. Gdy cebula się zeszkli, a liście szpinaku zmniejszą swoją objętość, wlewamy ocet winny. Dusimy, aż ocet odparuje.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY SAŁATKĘ
Pomidor kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z burkami z nadzieniem mięsnym.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Mini burgery
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Spaghetti carbonara
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1332 dni temu
Co to ta kiełbasa osijecka? Nawet google nie wie.
Odpowiedz
1332 dni temu
Osijek to nazwa chorwackiego miasta i powiatu. Na tych terenach produkuje się bardzo smaczne regionalne kiełbasy osijeckie, np. dość znaną kiełbasę kulen, którą możesz wykorzystać w tym daniu.
1484 dni temu
W rzeczy samej w Chorwacji dużo makaronów, czosnku. Muszę koniecznie tej sałateczki spróbować!
Odpowiedz