Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: MYJEMY I KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Myjemy pomidor i listki młodego szpinaku. Kiełbasę osijecką kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Krok 2: PRZESMAŻAMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Kiełbasę smażymy na patelni z odrobiną oleju do momentu, aż będzie chrupiąca. Dodajemy cebulę, czosnek i szpinak. Gdy cebula się zeszkli, a liście szpinaku zmniejszą swoją objętość, wlewamy ocet winny. Dusimy, aż ocet odparuje.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY SAŁATKĘ
Pomidor kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z burkami z nadzieniem mięsnym.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z makaronem i kurczakiem
To idealna propozycja dla fanów makaronowych sałatek. Treściwa i pełna smaku – doskonale sprawdzi się jako obiadowy dodatek lub wypełnienie wrapów!
Lekka sałatka z rodzynkami
Dużo ziół, pyszny sos i… trochę słodyczy! Przygotuj lekką sałatkę z rodzynkami według przepisu Karola i chrup ze smakiem to, co najlepsze latem!
Sałatka gyros
Gwiazda wszelkich rodzinnych obiadów i spotkań ze znajomymi! DG prezentuje przepis na warstwową sałatkę gyros!
Sałatka z chlebem figowym i szynką
Rukola, szpinak, borówki, orzechy, a do tego chlebek figowy i delikatny sos! Spróbuj sałatki pełnej smaku i nowoczesnych połączeń!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik piernikowy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Piernik staropolski
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1024 dni temu
Co to ta kiełbasa osijecka? Nawet google nie wie.
odpowiedz
1024 dni temu
Osijek to nazwa chorwackiego miasta i powiatu. Na tych terenach produkuje się bardzo smaczne regionalne kiełbasy osijeckie, np. dość znaną kiełbasę kulen, którą możesz wykorzystać w tym daniu.
1176 dni temu
W rzeczy samej w Chorwacji dużo makaronów, czosnku. Muszę koniecznie tej sałateczki spróbować!
odpowiedz