Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- sitko
- zakręcany słoiczek
Krok 1: NAMACZAMY RODZYNKI
Rodzynki przekładamy do miseczki i zalewamy ciepłą wodą. Moczymy ok. 15-20 minut, a następnie odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.
Krok 2: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Kolendrę, natkę pietruszki i szczaw siekamy grubo (bez łodyg). Zioła mieszamy ze sobą i wykładamy na talerz.
Pomidorki koktajlowe i winogrona przekrawamy na pół, wykładamy na zioła. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki. Duże kawałki miąższu wyjmujemy łyżką i układamy na sałatce.
Krok 3: PRAŻYMY RODZYNKI
Osuszone rodzynki wykładamy na patelnię i delikatnie podgrzewamy na małym ogniu, aż zaczną się prażyć i karmelizować.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu dajemy do słoiczka. Zakręcamy i wstrząsamy, aż się połączą.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Obok sałatki układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej. Część rodzynek (ok. 1 łyżki) przekładamy do słoiczka z sosem, mieszamy. Drugą część wykładamy na sałatkę.
Całość polewamy kilkoma łyżkami sosu.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z bobem i cykorią
Szybka letnia sałatka z sezonową cykorią, bobem, rzodkiewkami i ich liśćmi – wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!
Orientalna sałatka z bakłażana
Grillowany bakłażan, świeże warzywa, mięta i orientalne przyprawy tworzą kompozycję smaków, które przeniosą Cię prosto do słonecznego Maroka! To sałatka, której musisz spróbować!
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret to klasyka kuchni francuskiej. Łatwy przepis Kingi na pożywną sałatkę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Dwukolorowe naleśniki z borówkami i sosem czekoladowym
- Sernik czekoladowy
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Kompot jabłkowy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Gołąbki bez zawijania
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Guacamole z pomidorami
- 5 sposobów na koktajle
- Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Faszerowana ryba w galarecie
- Domowe ogórki małosolne
- Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
- Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Gulasz z soczewicy z pieczoną wołowiną
- Rillettes z kaczki
- Kremowa grochówka z curry
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Wegański twarożek z ziołami
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Rosół z gęsi z warzywami
- Kolorowe naleśniczki
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Syrniki
- Ciasteczka bakaliowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)