
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- ręcznik papierowy
- sitko
- zakręcany słoiczek
Krok 1: NAMACZAMY RODZYNKI
Rodzynki przekładamy do miseczki i zalewamy ciepłą wodą. Moczymy ok. 15-20 minut, a następnie odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.
Krok 2: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Kolendrę, natkę pietruszki i szczaw siekamy grubo (bez łodyg). Zioła mieszamy ze sobą i wykładamy na talerz.
Pomidorki koktajlowe i winogrona przekrawamy na pół, wykładamy na zioła. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki. Duże kawałki miąższu wyjmujemy łyżką i układamy na sałatce.
Krok 3: PRAŻYMY RODZYNKI
Osuszone rodzynki wykładamy na patelnię i delikatnie podgrzewamy na małym ogniu, aż zaczną się prażyć i karmelizować.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu dajemy do słoiczka. Zakręcamy i wstrząsamy, aż się połączą.
Krok 5: PODAJEMY SAŁATKĘ
Obok sałatki układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej. Część rodzynek (ok. 1 łyżki) przekładamy do słoiczka z sosem, mieszamy. Drugą część wykładamy na sałatkę.
Całość polewamy kilkoma łyżkami sosu.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po tajsku
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Butter chicken
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Lody tajskie
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)