zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • praskę do czosnku

KROK 1: Przygotowujemy sos winegret

W miseczce mieszamy oliwę, ocet i musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Do miski przekładamy miks sałat. Wlewamy ¾ sosu winegret i mieszamy sałatę dłońmi, tak aby każdy liść pokryty był sosem.

KROK 2: Kroimy składniki sałatki

Ziemniaki w mundurkach, ugotowane i ostudzone, kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na półtwardo przez 5-6 minut. Ostudzone jajka i pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Cebulę kroimy w piórka.

KROK 3: Układamy sałatkę

Na talerz wykładamy sałatę. Składniki układamy w grupach – ziemniaki, jajka, krążki cebuli, pomidorki i ugotowaną fasolkę szparagową. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dokładamy do sałatki. Układamy czarne oliwki. Opcjonalnie dodajemy sardele. Całość oprószamy pieprzem i skrapiamy dressingiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram