zobacz film Sałatka z bobem i cykorią

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej

  • Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. 

KROK 1: Przygotowujemy warzywa

Liście cykorii rozdzielamy i wkładamy do miski. Ogórka przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżeczką gniazda nasienne. Ogórek kroimy w paski, rzodkiewki – w cienkie talarki. Razem z liśćmi rzodkiewki dodajemy do sałatki. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ nacinamy w kratkę i łyżeczką wyciągamy kostki awokado. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Dodajemy bób.

KROK 2: Przygotowujemy dressing

Do szklanki wlewamy oliwę, musztardę, syrop klonowy, sok wyciśnięty z połowy cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasiona chia. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 3: Sałatkę mieszamy

Dressing wlewamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!