Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
-
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Liście cykorii rozdzielamy i wkładamy do miski. Ogórka przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżeczką gniazda nasienne. Ogórek kroimy w paski, rzodkiewki – w cienkie talarki. Razem z liśćmi rzodkiewki dodajemy do sałatki. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ nacinamy w kratkę i łyżeczką wyciągamy kostki awokado. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Dodajemy bób.
KROK 2: Przygotowujemy dressing
Do szklanki wlewamy oliwę, musztardę, syrop klonowy, sok wyciśnięty z połowy cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasiona chia. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: Sałatkę mieszamy
Dressing wlewamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z bobu z prażoną cebulką
Letnia sałatka z bobem w pesto z prażonej cebulki i pieczonym boczkiem według pomysłu Karola Okrasy. Koniecznie wypróbuj w sezonie na bób!
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret to klasyka kuchni francuskiej. Łatwy przepis Kingi na pożywną sałatkę!
Orientalna sałatka z bakłażana
Grillowany bakłażan, świeże warzywa, mięta i orientalne przyprawy tworzą kompozycję smaków, które przeniosą Cię prosto do słonecznego Maroka! To sałatka, której musisz spróbować!
Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kutia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)