Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
-
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
KROK 1: Przygotowujemy warzywa
Liście cykorii rozdzielamy i wkładamy do miski. Ogórka przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy łyżeczką gniazda nasienne. Ogórek kroimy w paski, rzodkiewki – w cienkie talarki. Razem z liśćmi rzodkiewki dodajemy do sałatki. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ nacinamy w kratkę i łyżeczką wyciągamy kostki awokado. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Dodajemy bób.
KROK 2: Przygotowujemy dressing
Do szklanki wlewamy oliwę, musztardę, syrop klonowy, sok wyciśnięty z połowy cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy nasiona chia. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: Sałatkę mieszamy
Dressing wlewamy do sałatki. Całość dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Mini burgery
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)