
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Z brokułu odkrawamy różyczki. Następnie również gotujemy je we wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Ugotowane składniki studzimy. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki, a tuńczyka dzielimy na mniejsze kawałki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Sok i skórkę z cytryny dodajemy do miseczki. Następnie składniki dokładnie mieszamy z oliwą i czarnym pieprzem.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Do miski dodajemy wystudzone ryż i brokuły, a także pokrojone pomidorki, kukurydzę i kawałki tuńczyka. Całość skrapiamy przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Kutia
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
295 dni temu
super dzięki
Odpowiedz