• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Pieczemy parówki w cieście

Ciasto francuskie kroimy na 10 pasków (o szerokości ok. 3 cm). Parówki kroimy na pół. Każdą połówkę owijamy jednym paskiem ciasta tak, aby ciasto lekko na siebie nachodziło, zostawiając na jednym końcu widoczny kawałek parówki. Układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy odrobiną wody. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 20-25 minut, aż będzie chrupiące.

Krok 2: Przygotowujemy dip

2 łyżki musztardy łączymy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy curry, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodajemy tak dużo kurkumy, aby dip nabrał intensywnego, żółtego koloru.

Krok 3: Dekorujemy parówki w cieście

Parówki w cieście lekko studzimy. Wykałaczką lub trzonkiem łyżki robimy na parówkach małe kleksy musztardy jako oczy i podajemy z dipem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram