Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Pieczemy parówki w cieście
Ciasto francuskie kroimy na 10 pasków (o szerokości ok. 3 cm). Parówki kroimy na pół. Każdą połówkę owijamy jednym paskiem ciasta tak, aby ciasto lekko na siebie nachodziło, zostawiając na jednym końcu widoczny kawałek parówki. Układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy odrobiną wody. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 20-25 minut, aż będzie chrupiące.
Krok 2: Przygotowujemy dip
2 łyżki musztardy łączymy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy curry, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodajemy tak dużo kurkumy, aby dip nabrał intensywnego, żółtego koloru.
Krok 3: Dekorujemy parówki w cieście
Parówki w cieście lekko studzimy. Wykałaczką lub trzonkiem łyżki robimy na parówkach małe kleksy musztardy jako oczy i podajemy z dipem.
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!
Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Francuskie paluchy z pesto
Chrupiące, aromatyczne, doskonałe! Paluchy z ciasta francuskiego to przekąska stworzona na przyjęcia. Smakuje każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne ciasto czekoladowo-pomarańczowe
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Przecier ze świeżych owoców
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Raita z ogórków i bakłażana
- Oliwa bazyliowa
- Tort Bellini
- Gulasz z kaczych żołądków
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Szakszuka
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Wegański obiad z jednego naczynia
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Grzybki
- Faszerowana kalarepa
- Śląska szpajza cytrynowa
- Wegańskie flaczki z boczniaków
- Sałatkowe wrapy
- Chińskie ciasteczka z wróżbą
- Wytrawna tarta Tatin
- Kajmak na trzy sposoby
- Szarlotka z winogronem
- Dynia makaronowa z sosem pomidorowym z oliwkami
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Łosoś z woka w sosie słodko-kwaśnym
- Łosoś i jajka pieczone w chlebie
- Mrożony jogurt z owocami
- Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)