
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Pieczemy parówki w cieście
Ciasto francuskie kroimy na 10 pasków (o szerokości ok. 3 cm). Parówki kroimy na pół. Każdą połówkę owijamy jednym paskiem ciasta tak, aby ciasto lekko na siebie nachodziło, zostawiając na jednym końcu widoczny kawałek parówki. Układamy w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy odrobiną wody. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 20-25 minut, aż będzie chrupiące.
Krok 2: Przygotowujemy dip
2 łyżki musztardy łączymy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy curry, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodajemy tak dużo kurkumy, aby dip nabrał intensywnego, żółtego koloru.
Krok 3: Dekorujemy parówki w cieście
Parówki w cieście lekko studzimy. Wykałaczką lub trzonkiem łyżki robimy na parówkach małe kleksy musztardy jako oczy i podajemy z dipem.
Zobacz podobne
przepisy
Hot dog
Szukasz pomysłu na domowy fast food? Przygotuj hot doga z karmelizowaną cebulką, ogórkiem, boczkiem i oczywiście parówką!

Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!

Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.

Francuskie paluchy z pesto
Chrupiące, aromatyczne, doskonałe! Paluchy z ciasta francuskiego to przekąska stworzona na przyjęcia. Smakuje każdemu!

Komentarze (0)