zobacz film Kabanosy w cieście francuskim

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • wałek
  • pędzelek
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200-220°C
  • blender

Sposób przygotowania:

KROK 1: OWIJAMY KABANOSY CIASTEM

Płat ciasta francuskiego rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wycinamy prostokąty o długości kabanosów. Ciasto smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i owijamy nim kabanosy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i chłodzimy w lodówce minimum 20 minut.

KROK 2: PIECZEMY KABANOSY W CIEŚCIE

Wierzch smarujemy mieszaniną jajka i mleka. Pieczemy w temperaturze 200-220°C na złoty kolor maksymalnie przez 15 minut.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Musztardę, miód, posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki oraz sok z limonki miksujemy na gładki sos.

KROK 4: PODAJEMY KABANOSY

Kabanosy podajemy w całości lub pokrojone. Serwujemy z sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!