Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
- pędzelek
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200-220°C
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: OWIJAMY KABANOSY CIASTEM
Płat ciasta francuskiego rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wycinamy prostokąty o długości kabanosów. Ciasto smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i owijamy nim kabanosy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i chłodzimy w lodówce minimum 20 minut.
KROK 2: PIECZEMY KABANOSY W CIEŚCIE
Wierzch smarujemy mieszaniną jajka i mleka. Pieczemy w temperaturze 200-220°C na złoty kolor maksymalnie przez 15 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Musztardę, miód, posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki oraz sok z limonki miksujemy na gładki sos.
KROK 4: PODAJEMY KABANOSY
Kabanosy podajemy w całości lub pokrojone. Serwujemy z sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Kabanosy w cieście
Kabanosy w cieście francuskim z sosem musztardowo-jogurtowym to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą okazję.
Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
Delikatny drób i smakowite dodatki zamknięte w chrupiącym cieście. Doskonała propozycja na lekki, ale sycący posiłek!
Chlebek z pesto i kabanosami
Fantastyczny i prosty przepis na chlebek, który każdemu wyjdzie i każdego zaskoczy. Cudownie ziołowy, z chrupiącymi kabanosami. Spróbuj!
Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
Ciasto francuskie zapiekane z szynką i aromatycznymi dodatkami. Pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletki ze szpinakiem
- Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
- Kabanosy w cieście
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
- Wiosenny dżem truskawkowy
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Chrupiące chlebki z siemieniem lnianym
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Szybkie ciasto z jeżynami
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Gruszki parowane w białym winie
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Carskie tosty
- Domowe lody szparagowe
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Sałatka z brukselki
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Wegański falafel burger z portobello
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Wegański tatar
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)