Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wałek
- pędzelek
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200-220°C
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: OWIJAMY KABANOSY CIASTEM
Płat ciasta francuskiego rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wycinamy prostokąty o długości kabanosów. Ciasto smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i owijamy nim kabanosy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i chłodzimy w lodówce minimum 20 minut.
KROK 2: PIECZEMY KABANOSY W CIEŚCIE
Wierzch smarujemy mieszaniną jajka i mleka. Pieczemy w temperaturze 200-220°C na złoty kolor maksymalnie przez 15 minut.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Musztardę, miód, posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki oraz sok z limonki miksujemy na gładki sos.
KROK 4: PODAJEMY KABANOSY
Kabanosy podajemy w całości lub pokrojone. Serwujemy z sosem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)