Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- rozdrabniacz
- tarkę
- 2 małe naczynia żaroodporne (o średnicy ok. 15 cm)
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Dynię wraz ze skórą pokrój na mniejsze kawałki i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut – do momentu, aż stanie się miękka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŚCIERAMY DYNIĘ NA TARCE
Upieczoną dynię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
KROK 2: ROZPUSZCZAMY GORZKĄ CZEKOLADĘ
Do rondelka wlewamy olej i dodajemy połamaną gorzką czekoladę 74%. Mieszamy do momentu, aż czekolada się rozpuści.
KROK 3: ŁĄCZYMY ZE SOBĄ SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
Do startej dyni dodajemy jajka i cukier, całość mieszamy. Mąkę łączymy z kakao, dodajemy sodę i mieszamy. Suche składniki dodajemy do mokrych i całość mieszamy. Dolewamy rozpuszczoną czekoladę, dodajemy przyprawę do piernika i wszystko dokładnie mieszamy.
KROK 4: PIECZEMY BROWNIE
Foremki smarujemy olejem i oprószamy kakao. Masę rozdzielamy do dwóch foremek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20-22 minuty.
KROK 5: ROZPUSZCZAMY BIAŁĄ CZEKOLADĘ
Białą czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej.
KROK 6: PRZYGOTOWUJEMY ZIELONĄ POLEWĘ
Awokado przecinamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i wkładamy do rozdrabniacza. Dodajemy szpinak, rozpuszczoną czekoladę, syrop z agawy i sok ze świeżej pomarańczy. Miksujemy na gładką masę. Gotową polewę wykładamy na upieczone brownie i dekorujemy ozdobami.
Zobacz podobne
przepisy
Brownie z espresso i wiśnią
Szukasz pomysłu na domowy deser? Zobacz, jak przygotować pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem espresso i wiśni.
Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
Klasyka kuchni w stylu Amerykańskim w wydaniu Pawła Małeckiego – brownie z syropem klonowym i masłem orzechowym!
Brownie z bitą śmietaną i cytrusami
Aksamitne ciasto czekoladowe z masą śmietanową i grejpfrutami - doskonała fuzja smaków.
Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Macedoński tort chałwowy
- Krem z dyni
- Faszerowana dynia
- Paluchy wiedźmy
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Wegańskie brownie z fasoli
- Zupa z dyni i jabłek
- Torcik czekoladowy z musem jabłkowo-marchwiowym
- Tort marchewkowo-dyniowy
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Proste wegańskie brownie z malinami
- Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
- Pasta czekoladowa à la Nutella
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Roladki z karpia gotowane na parze
- Tort arbuzowy
- Biszkopt z białek
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Pistacjowy sernik baskijski
- Gęś faszerowana jabłkami z goździkami i cynamonem
- Gnocchi z kurczakiem
- Roladki z grillowanego bakłażana z ricottą i gruszką
- Agarowe galaretki truskawkowe
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Flaki po włosku
- Dango w trzech smakach
- Banana split
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
756 dni temu
filmik nie działa
odpowiedz