Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • okrągłą formę o średnicy 27 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C

Krok 1: Gotujemy syrop klonowy na patelni

Łączymy składniki marynaty

Syrop klonowy zagotowujemy na patelni. Gotujemy do momentu zredukowania się około 1/3 ilości płynu. Delikatnie przestudzamy. Do jeszcze ciepłego syropu dodajemy miękkie masło i czekolady. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Mieszając, dodajemy jajka oraz mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

 

Krok 2: Gotowe ciasto przekładamy do formy

 Farsz nakładamy na schab

Formę do ciasta wysmarowujemy masłem i posypujemy kakao. Do tak przygotowanej formy przekładamy ciasto.

 

 

Krok 3: Dekorujemy gotowe ciasto orzechami

Łączymy składniki marynaty

Masło orzechowe za pomocą dwóch łyżeczek nakładamy małymi porcjami na ciasto, zachowując niewielkie odstępy. Na końcu posypujemy lekko pokruszonymi orzechami. Tak udekorowane ciasto wkładamy do piekarnika uprzednio nagrzanego do temperatury 160°C i pieczemy około 40 minut.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • hubert hubert
    569 dni temu
    no fajne ale czekolada biała plus owoce robi dla mnie szał

    odpowiedz

  • Kasia i Krystian Kasia i Krystian
    585 dni temu
    Przede wszystkim ciasto trzeba było piec ok 15 min dłużej niż w przepisie żeby nie było surowe. W smaku nie jest złe ale jadaliśmy lepsze, chociaż w dużej mierze to kwestia gustu. W Każdym razie bardzo często wykorzystujemy przepisy z tej strony, zazwyczaj są to doskonałe ciasta, natomiast tego chyba więcej nie będziemy piekli. Koszt składników nieadekwatny jest do uzyskanego efektu.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    582 dni temu
    Zgadzam się

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram