
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i nieco studzimy. Skorupkę jajka lekko ściskamy, aby popękała.
Krok 2: Barwimy jajka
Zielony i niebieski barwnik spożywczy umieszczamy w 2 miseczkach i rozcieńczamy wodą (płyn powinien mieć intensywny kolor). Do każdej miseczki wkładamy po 3 jajka tak, aby były całkowicie pokryte płynem. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny lub na całą noc, aby jajka nabrały koloru.
Krok 3: Układamy składniki dania
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w wąskie paski. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Miąższ rozgniatamy z dodatkiem soku z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i przekładamy na talerz. Na awokado rozkładamy paski papryki tak, aby przypominały gniazdo. Jajka obieramy ze skorupki i układamy na dipie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)