![Halloweenowe jajka z dipem z awokado Halloweenowe jajka z dipem z awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/99fc3a632425-780735543566-Dracheneier-im-Nest.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i nieco studzimy. Skorupkę jajka lekko ściskamy, aby popękała.
Krok 2: Barwimy jajka
Zielony i niebieski barwnik spożywczy umieszczamy w 2 miseczkach i rozcieńczamy wodą (płyn powinien mieć intensywny kolor). Do każdej miseczki wkładamy po 3 jajka tak, aby były całkowicie pokryte płynem. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny lub na całą noc, aby jajka nabrały koloru.
Krok 3: Układamy składniki dania
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w wąskie paski. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Miąższ rozgniatamy z dodatkiem soku z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i przekładamy na talerz. Na awokado rozkładamy paski papryki tak, aby przypominały gniazdo. Jajka obieramy ze skorupki i układamy na dipie.
Zobacz podobne
przepisy
Jajka w sosie bazyliowym z purée
Pomysł na lekki obiad? Jajka na miękko podane z sosem bazyliowym obok purée z groszku i ziemniaków. Pyszne!
![Jajka w sosie bazyliowym z purée](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f5cb62a2edc5-f2547ca3c42d-Wachsweiche-Eier.webp)
Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
Wyjątkową Wielkanoc zapewni nietypowy przepis Darii na jajka smażone i panierowane w orzechach i parmezanie! Wypróbuj!
![Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3ea38b77c18b-715e09faa365-BS_Pieczone_jajka_w_bezglutenowej_panierce_na_salacie_z_buraka_LU_42376_RGB_OK_1250x700.webp)
Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!
![Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/279c77f5d1ae-d33b025bb63f-Eier-im-Glas.webp)
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
![Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0049250c41cc-ac3d93e04d-Jajka_12371_S_5901_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zielona przystawka
- Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
- Makaron z buraczanym pesto
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Jajka faszerowane awokado
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Śniadaniowe burrito
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Jajka w kokilkach
- Śniadaniowy bowl z kaszą
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Tort z arbuza
- Tort marchewkowo-dyniowy
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru
- Klasyczna sałatka z mozzarellą
- Kiszona sałatka z warzyw na ostro
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Syrop z szypułek truskawek
- BIGOS W 25 MINUT
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
- Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Indyczka faszerowana piernikiem
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Pasta kokosowa na słodko
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
Komentarze (0)