• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy jajka

Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i nieco studzimy. Skorupkę jajka lekko ściskamy, aby popękała.

Krok 2: Barwimy jajka

Zielony i niebieski barwnik spożywczy umieszczamy w 2 miseczkach i rozcieńczamy wodą (płyn powinien mieć intensywny kolor). Do każdej miseczki wkładamy po 3 jajka tak, aby były całkowicie pokryte płynem. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny lub na całą noc, aby jajka nabrały koloru.

Krok 3: Układamy składniki dania

Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w wąskie paski. Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Miąższ rozgniatamy z dodatkiem soku z limonki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i przekładamy na talerz. Na awokado rozkładamy paski papryki tak, aby przypominały gniazdo. Jajka obieramy ze skorupki i układamy na dipie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram