Mozzarella • Przepisy/Porady • strona 9Uwielbiasz ser mozzarella? ☆ Poznaj przepisy i porady ☆ Sprawdź najważniejsze informacje i przeczytaj dodatkowe artykuły ☆ Co to jest mozzerella? ☆ Jaka mozzarella do pizzy? ☆ Ile kalorii ma mozzarella? ☆ Dowiedz się więcej i zaskocz swoich bliskich dzięki Kuchni Lidla!<p>Ten powstający w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce ser stał się początkiem niejednej dyskusji na temat składu mozzarelli. I choć brzmiąca w oryginale pełna nazwa – mozzarella di bufala campana – nie pozostawia złudzeń, że ser ten zawdzięcza swe istnienie mleku bawolic, to na półkach sklepowych znajdziemy głównie mozzarellę wyprodukowaną z mleka krowiego.</p>
https://kuchnialidla.pl/przepisy/mozzarella/9