Łatwe przepisy - Przekąski na imprezę - przepisy i pomysły (str. 4):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to ten rodzaj dania, który zdobywa Twoje serce od razu po jego spróbowaniu. Chrupiąca skórka, aromatyczna szynka i kremowy, ciągnący się ser otula kubki smakowe, fundując im prawdziwą rozkosz. Jak zrobić tę pyszną i szybką przekąskę? Poznaj nasz sposób!
![Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3d62d61d564a-cbced06304cc-kw48-2023-lidl-slimaczki-z-ciasta-francuskiego-z-serem-i-szynka.webp)
Hummus dyniowy
Pachnący jesienią, delikatnie pikantny – idealny hummus z dodatkiem dyni to świetny pomysł na przekąskę lub pastę na kanapki. Sprawdź, jak proste jest jego przygotowanie z termorobotem MC Smart.
![Hummus dyniowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2b0ffb931d4e-c6e9941f173f-kw47-2023-kinga-paruzel-hummus-dyniowy-1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
Rozkoszuj się królewskim smakiem wyśmienitej pasty z bakłażanem, która objawi Ci mistyczne krainy i świat zaginionych regaliów. Poczuj moc przygody, tajemnicy i ponadczasowej opowieści!
![Pasta mocy z bakłażanem i orzechami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/584918142325-3eab7adb1da6-kw46-2023-lidl-pasta-mocy-z-baklazanem-i-orzechami.webp)
Pizza bąbelkowa
Pizza, jakiej jeszcze nie znacie, czyli bąbelkowa. Kulki ciasta nadziane serem brie, podpieczone i idealne do odrywania i jedzenia z ulubionym sosem. Wypróbujcie ten przepis podczas kolejnej imprezy!
![Pizza bąbelkowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a588a182ff3d-f8c7f84feb65-paula-kuchnia-lidla-pizza-babelkowa.webp)
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Paszteciki z delikatnego ciasta francuskiego w połączeniu z kapustą i grzybami to uwspółcześniona wersja klasycznych, drożdżowych pasztecików serwowanych w okresie świątecznym. Wykorzystanie do tej przekąski lekkiego ciasta francuskiego nadaje jej nowoczesnego charakteru. Jak zrobić tę pyszną przekąskę? Poznaj nasz sposób na paszteciki z ciasta francuskiego nadziane grzybami i kapustą.
![Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2cdd2bf66b71-b910bef77a6b-kw46-2023-lidl-paszteciki-z-ciasta-francuskiego-z-kapusta-i-grzybami-przepis.webp)
Focaccia – klasyczny przepis
Focaccia to rodzaj pulchnego, włoskiego chleba o charakterystycznym smaku i chrupiącej skórce. Ten wypiek zyskał międzynarodową sławę z uwagi na swoją prostotę, łatwość przygotowania oraz smak. W jaki sposób przyrządzić tę kulinarną perłę Włoch? Poznaj przepis na klasyczną focaccię, którą bez problemu przygotujesz w domowym piekarniku!
![Focaccia – klasyczny przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6a10f9725b27-d4580d1699ea-kw46-2023-lidl-focaccia-klasyczny-przepis.webp)
Sałatka z mozzarellą i pomidorami
Sałatka z mozzarellą i pomidorami to klasyczne połączenie, które większość z nas zna pod nazwą Caprese. Ta włoska sałatka, łączy w sobie świeżość pomidorów z kremowością mozzarelli i aromatyczną bazylią.
![Sałatka z mozzarellą i pomidorami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b4846557904e-09127f4b9ce6-salatka-z-mozzarella-i-pomidorami-kuchnialidla_11zon.webp)
Najlepsza sałatka z tortellini
Małe, delikatne pierożki z nadzieniem, czyli tortellini to doskonały dodatek do sałatki. Świeże warzywa i sycące pierożki tworzą bardzo apetyczną kompozycję, która sprawdzi się zarówno solo, jak i do obiadu. Jak przyrządzić najlepszą sałatkę z tortellini? Ten sekret zdradzimy Ci w poniższym artykule.
![Najlepsza sałatka z tortellini](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/66e396903b6f-ce3b64fc870f-kuchnialidla-najlepsza-salatka-z-tortellini.webp)
Pinsa verde
Czy znasz już kuzynkę pizzy, czyli pinsę? Jeśli nie, koniecznie zapoznaj się z nią, korzystając z przepisu Pauli na pinsę z boczkiem i szynką parmeńską! To pyszne danie, które będzie gotowe w 20 minut, zachwyci niejednego domownika.
![Pinsa verde](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/08219f216c4e-f42950354b1d-kw41-2023-paula-bonowicz-golec-pinsa-verde.webp)
Bruschetta z pomidorami
Chrupiące pieczywo, oliwa z pierwszego tłoczenia i soczyste, świeże pomidory — brzmi jak pomysł na danie idealne, czyli bruschettę z pomidorami. Prostota i wyjątkowy smak tych składników czyni bruschettę chętnie wybieraną przekąską i doskonałym pomysłem na elegancką, iście włoską przystawkę. Poznaj nasz pomysł na tą tradycyjną, włoską przekąskę!
![Bruschetta z pomidorami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e5ed5c3050d9-fc0b8c9ad26c-kw40-2023-kuchnia-lidla-bruschetta-z-pomidorami_1250x700.webp)
Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry
Pyszne i sycące danie inspirowane kuchnią niemiecką, czyli faszerowane ziemniaczki! Sprawdź, jak świetnie smakuje połączenie kiełbasek w sosie curry z kiszoną kapustą i serem gruyère.
![Ziemniaczki zapiekane kiełbasą w sosie curry](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/887f09c2cc3b-8ed9d0ade8f2-kw40-2023-kinga-paruzel-ziemniaczki-zapiekane-kielbasa-w-sosie-curry-1250x700.webp)
Bułeczki bolońskie
Odkryj nowy sposób na wykorzystanie sosu bolońskiego, czyli nadziewane bułeczki! Z dodatkiem roztopionej mozzarelli trafią w niejedne gusta.
![Bułeczki bolońskie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2ae8d4870b01-06987fc11d60-bulki-bolonskie-kuchnialidla-paula-wszam-to.webp)