
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blaszkę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 165°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA
W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.
KROK 3: NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE
Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)