Vol-au-vent z serkiem i łososiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blaszkę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do 165°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA

W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.

KROK 3: NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE

Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!