
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blaszkę do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do 165°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY KORPUSY Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Korpusy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 165°C na 10 minut. Piekarnik ustawiamy na tryb góra-dół, bez termoobiegu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ Z SERKA
W międzyczasie przygotowujemy farsz z serka. Do miski przekładamy serek śmietankowy, drobno posiekany koperek, dolewamy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie siekamy łososia na bardzo drobną kosteczkę.
KROK 3: NADZIEWAMY KORPUSY I PODAJEMY DANIE
Gotowe korpusy nadziewamy farszem z serka, na to wykładamy posiekanego łososia i opcjonalnie ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Kabanosy w cieście francuskim
Są rumiane, chrupią i zachęcają do tego, by się nimi poczęstować. Kabanosy w cieście francuskim to przepis Karola, który warto mieć pod ręką, przygotowując każdą imprezę – również tę sylwestrową!

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!

Wytrawne cruffiny z serem gorgonzola z mascarpone i pistacjami
Co wyjdzie z połączenia muffinek i croissantów? Cruffiny, które podbiją Wasze podniebienia. Szczególnie w wytrawnej formie, nadziane serem gorgonzola z mascarpone i pistacjami. Doskonale się nadają na przyjęcie czy jako przekąska na wieczór filmowy.

Kłos z ciasta francuskiego
Chrupiący i pełen przepysznych dodatków kłos z ciasta francuskiego z burratą, gotowaną szynką z truflami, oprószony parmezanem. To świetny pomysł na niejedną imprezę!

Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)