Wytrawne cruffiny z serem gorgonzola z mascarpone i pistacjami

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę do muffinek
  • piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
  • rękaw cukierniczy

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Ciasto francuskie rozwijamy, delikatnie rozwałkowujemy i kroimy na parzystą liczbę 3-centymetrowych pasków.

KROK 2: ZWIJAMY CRUFFINY

Paski ciasta sklejamy po dwa tak, aby z każdej strony były ok. 2-centymetrowe kawałki niepołączone z drugim paskiem. Następnie ciasto zwijamy w rulon, tworząc ślimaka i zawijając pojedyncze kawałki ciasta pod spód. Tak przygotowane ślimaki przekładamy do natłuszczonej formy do muffinek, smarujemy rozbełtanym jajkiem i oprószamy płatkami soli.

KROK 3: PIECZEMY CRUFFINY

Cruffiny pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C. Gotowe ciastka wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

KROK 4: NADZIEWAMY CRUFFINY

Ser przekładamy do miski i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i nadziewamy nim wystudzone cruffiny.

Cruffiny możemy podawać oprószone pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą

Tuńczyk w zupełnie nowej odsłonie – w postaci sycących wytrawnych muffinów z dodatkiem kukurydzy, sera i pietruszki.

Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Muffiny o smaku pizzy

Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Muffiny o smaku pizzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Sycące muffinki z kukurydzą i szynką

Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!

Sycące muffinki z kukurydzą i szynką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kruche tarty z groszkiem

Wyśmienita wytrawna przekąska na bazie ciasta francuskiego. Idealna na drugie śniadanie, doskonała na przyjęcie!

Kruche tarty z groszkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    77 dni temu
    Straszny przepis. Nie wiadomo co robić.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    154 dni temu
    Tak jest opisane, że nie wiadomo o co chodzi z tym zawijaniem

    odpowiedz

  • Gość Gość
    199 dni temu
    Lidlowa gorgonzola jest wege?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!