![Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/26722934b342-ef56e79cd84c-kw49-2023-kinga-paruzel-vol-au-vent-korpusy-z-ciasta-francuskiego-z-ubijana-feta.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
KROK 1: Przygotowujemy ubijaną fetę
Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: Faszerujemy korpusy kremem
Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto herbaciane
Pulchny biszkopt przełożony musem na bazie śmietany, czekolady i naparu z herbaty. Jego oryginalny smak urzeka każdego!
![Ciasto herbaciane](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bc37c8c21629-8b2c732117-KW_44_Ciasto_herbaciane_5130_poziom_RGB.webp)
Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
Łatwy w przygotowaniu, bardzo aromatyczny wypiek z suszonymi morelami i warstwą gęstego lukru. Rozpływa się w ustach!
![Ciasto korzenne z pomarańczową nutką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fa02bed9400e-9782d15038-ciasto_korzenne_KW_51_153711_960x540.webp)
Ciasto kokosowo-ananasowe
Niesamowicie intensywne i różnorodne w smaku ciasto z musem czekoladowym, kokosowym i kremem angielskim. Lekkie i pyszne.
![Ciasto kokosowo-ananasowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3e13c2fb9026-bd44967434-Cukiernik_KW_36_ciasto_kokosowo-ananasowe_12976_S122673_RGB.webp)
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
![Ciasto marchewkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/452de7ba436c-6fb5268bb6-KW_08_portal_ciasto_marchewkowe_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska kapusta faszerowana
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Jajka w chmurkach
- Crostini z mango i awokado
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
Komentarze (3)
76 dni temu
prosze pokazac jak zrobic korpusy
odpowiedz
66 dni temu
wycinasz z ciasta francuskiego koło (foremką, czymkolwiek o tym kształcie) nakłuwasz widelcem, następnie formujesz mniejsze koła (większym kieliszkiem albo małą szklanką bądź foremką), które nakładasz w ilości dwóch na pierwsze koło, smarujesz jajkiem z mlekiem i pieczesz 200 stopni 15 minut
122 dni temu
Szkoda, że nie pokazano jak uformować korpusy.
odpowiedz