Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
KROK 1: Przygotowujemy ubijaną fetę
Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: Faszerujemy korpusy kremem
Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto herbaciane
Pulchny biszkopt przełożony musem na bazie śmietany, czekolady i naparu z herbaty. Jego oryginalny smak urzeka każdego!
Ciasto korzenne z pomarańczową nutką
Łatwy w przygotowaniu, bardzo aromatyczny wypiek z suszonymi morelami i warstwą gęstego lukru. Rozpływa się w ustach!
Ciasto kokosowo-ananasowe
Niesamowicie intensywne i różnorodne w smaku ciasto z musem czekoladowym, kokosowym i kremem angielskim. Lekkie i pyszne.
Ciasto marchewkowe
Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska kapusta faszerowana
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Muffiny marchewkowe z orzechami i pajęczą siecią
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Jajka w chmurkach
- Crostini z mango i awokado
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
193 dni temu
prosze pokazac jak zrobic korpusy
odpowiedz
184 dni temu
wycinasz z ciasta francuskiego koło (foremką, czymkolwiek o tym kształcie) nakłuwasz widelcem, następnie formujesz mniejsze koła (większym kieliszkiem albo małą szklanką bądź foremką), które nakładasz w ilości dwóch na pierwsze koło, smarujesz jajkiem z mlekiem i pieczesz 200 stopni 15 minut
239 dni temu
Szkoda, że nie pokazano jak uformować korpusy.
odpowiedz