Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

KROK 1: Przygotowujemy ubijaną fetę

Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.

KROK 2: Faszerujemy korpusy kremem

Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    218 dni temu
    prosze pokazac jak zrobic korpusy

    odpowiedz

  • Pablito Pablito
    208 dni temu
    wycinasz z ciasta francuskiego koło (foremką, czymkolwiek o tym kształcie) nakłuwasz widelcem, następnie formujesz mniejsze koła (większym kieliszkiem albo małą szklanką bądź foremką), które nakładasz w ilości dwóch na pierwsze koło, smarujesz jajkiem z mlekiem i pieczesz 200 stopni 15 minut
  • Gość Gość
    264 dni temu
    Szkoda, że nie pokazano jak uformować korpusy.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!