Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

KROK 1: Przygotowujemy ubijaną fetę

Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.

KROK 2: Faszerujemy korpusy kremem

Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Ciasto herbaciane

Pulchny biszkopt przełożony musem na bazie śmietany, czekolady i naparu z herbaty. Jego oryginalny smak urzeka każdego!

Ciasto herbaciane

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Ciasto korzenne z pomarańczową nutką

Łatwy w przygotowaniu, bardzo aromatyczny wypiek z suszonymi morelami i warstwą gęstego lukru. Rozpływa się w ustach!

Ciasto korzenne z pomarańczową nutką

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ciasto marchewkowe

Wyjątkowy deser dla wielbicieli słodkości – wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami pokryte warstwą serowego kremu.

Ciasto marchewkowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    419 dni temu
    prosze pokazac jak zrobic korpusy

    odpowiedz

  • Pablito Pablito
    409 dni temu
    wycinasz z ciasta francuskiego koło (foremką, czymkolwiek o tym kształcie) nakłuwasz widelcem, następnie formujesz mniejsze koła (większym kieliszkiem albo małą szklanką bądź foremką), które nakładasz w ilości dwóch na pierwsze koło, smarujesz jajkiem z mlekiem i pieczesz 200 stopni 15 minut
  • Gość Gość
    465 dni temu
    Szkoda, że nie pokazano jak uformować korpusy.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!