Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
KROK 1: Przygotowujemy ubijaną fetę
Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: Faszerujemy korpusy kremem
Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makowiec japoński
- Mini burgery
- Guacamole
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto na pierogi
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
539 dni temu
prosze pokazac jak zrobic korpusy
Odpowiedz
530 dni temu
wycinasz z ciasta francuskiego koło (foremką, czymkolwiek o tym kształcie) nakłuwasz widelcem, następnie formujesz mniejsze koła (większym kieliszkiem albo małą szklanką bądź foremką), które nakładasz w ilości dwóch na pierwsze koło, smarujesz jajkiem z mlekiem i pieczesz 200 stopni 15 minut
585 dni temu
Szkoda, że nie pokazano jak uformować korpusy.
Odpowiedz