Crostini z serem Brie i smażonymi figami

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • malakser

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki na pesto przekładamy do malaksera i rozdrabniamy, aż powstanie sos.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BAGIETKĘ

Bagietkę kroimy pod skosem w kawałki o grubości ok. 1,5 cm, krótko podsmażamy je na suchej patelni, aby były chrupiące, i smarujemy cienką warstwą pesto.

KROK 3: SMAŻYMY FIGI

Figi kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę miodu i przez chwilę podsmażamy owoce, aż miód się skarmelizuje i figi nabiorą złotego koloru.

KROK 4: PODSMAŻAMY PISTACJE

Pistacje dość drobno siekamy. Na tę samą patelnię dodajemy drugą łyżkę miodu oraz masło i podsmażamy przez ok. 30 sekund.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Ser kroimy w plastry i układamy go na bagietce posmarowanej pesto. Następnie na każdym kawałku pieczywa układamy smażone figi. Gotowe crostini skrapiamy gorącymi pistacjami z miodem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!