![Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/50fb23a6a0bf-e07afc23e130-crostini-z-gruszkami-serem-gorgonzola-miodem-i-orzechami-kinga-paruzel-kuchnialidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (z funkcją grilla)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I PODPIEKAMY CHLEB
Chleb kroimy na kromki, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut.
KROK 2: NAKŁADAMY GRUSZKI I SER NA KROMKI
Wyjmujemy chleb z piekarnika i każdą kromkę smarujemy serem gorgonzola. Następnie rozkładamy na nim gruszki pokrojone w cienkie plastry i na wierzch ponownie delikatnie nakładamy ser. Posypujemy orzechami włoskimi.
KROK 3: PIECZEMY KROMKI Z DODATKAMI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C (z funkcją grilla) przez ok. 10 minut lub do momentu, w którym ser się rozpuści i zacznie bulgotać, a orzechy się zarumienią. Przed podaniem skrapiamy miodem.
Zobacz podobne
przepisy
Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
![Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/70214b82fdb0-bd4f8af4903e-kw18-2022-lidl-summer-crostini.webp)
Crostini z burratą à la caprese
Idealny przepis na imprezową przekąskę! Sprawdź przepis Kingi Paruzel i zaproś gości!
![Crostini z burratą à la caprese](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a5bd29be3ab4-47038d3cac1a-KW48-2019-crostini-z-burrata-a-la-caprese-1250x700_Kinga.webp)
Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
Crostini to małe kanapeczki, które sprawdzą się jako imprezowa przekąska! Przygotuj je na słodko – z chałki, z dodatkiem truskawek i orzechów!
![Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2d2e67c42937-1bc86e759b35-Erdbeer-Crostini.webp)
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
![Crostini z serem brie i miechunką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d31407b9c05a-1b63848771-Vorspeise_Crostini_mit_Brie.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytryny z miodem i rumem
- Pieczony indyk cajun
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Domowe nachos
- Kruche ciasteczka – przepis
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Ekspresowy tort pischinger
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Drożdżowe zajączki
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Tarta z Linzu
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Gnocchi z grzybami i brukselką
Komentarze (0)