Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (z funkcją grilla)
- blachę
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I PODPIEKAMY CHLEB
Chleb kroimy na kromki, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut.
KROK 2: NAKŁADAMY GRUSZKI I SER NA KROMKI
Wyjmujemy chleb z piekarnika i każdą kromkę smarujemy serem gorgonzola. Następnie rozkładamy na nim gruszki pokrojone w cienkie plastry i na wierzch ponownie delikatnie nakładamy ser. Posypujemy orzechami włoskimi.
KROK 3: PIECZEMY KROMKI Z DODATKAMI
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C (z funkcją grilla) przez ok. 10 minut lub do momentu, w którym ser się rozpuści i zacznie bulgotać, a orzechy się zarumienią. Przed podaniem skrapiamy miodem.
Zobacz podobne
przepisy
Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
Crostini z burratą à la caprese
Idealny przepis na imprezową przekąskę! Sprawdź przepis Kingi Paruzel i zaproś gości!
Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
Crostini to małe kanapeczki, które sprawdzą się jako imprezowa przekąska! Przygotuj je na słodko – z chałki, z dodatkiem truskawek i orzechów!
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytryny z miodem i rumem
- Pieczony indyk cajun
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Domowe nachos
- Kruche ciasteczka – przepis
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Ekspresowy tort pischinger
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Drożdżowe zajączki
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Tarta z Linzu
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Gnocchi z grzybami i brukselką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)