Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY OGÓREK I MYJEMY SZPINAK
Ogórek kroimy wzdłuż na pół, a następnie w cienkie paski. Szpinak myjemy i osuszamy.
KROK 2: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 3: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
4 kromki smarujemy serkiem śmietankowym i kładziemy na nie ogórek, szpinak i wędzonego łososia.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.
Crostini z burratą à la caprese
Idealny przepis na imprezową przekąskę! Sprawdź przepis Kingi Paruzel i zaproś gości!
Crostini z mango i awokado
Pyszne, chrupiące grzanki z dodatkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia. Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Wrapy z sałaty z tofu
- Wegańskie bounty owocowe
- Chlebek pizzowy
- Koktajle owocowe
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z młodych warzyw
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Kumpir w stylu greckim
- Muffinki ze śliwkami
- Ciastka z grzybami
Komentarze (2)
607 dni temu
Łosoś nie jest wegetariański :)
odpowiedz
605 dni temu
Masz rację, wkradł się nam błąd. Na szczęście udało się go naprawić :) Bardzo dziękujemy za czujność!