Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY POMIDORKI, AWOKADO I MANGO
Pomidorki myjemy i kroimy w kostkę. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę.
KROK 2: MIESZAMY POKROJONE SKŁADNIKI
Kolendrę myjemy i osuszamy, obrywamy listki i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 4: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki nakładamy pokrojone pomidorki z mango i awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.
Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
W tej kanapce rządzą pieczarki! Ich wyjątkowy smak w połączeniu z twarogiem i chrzanem tworzy wyjątkowo udaną śniadaniową kompozycję. Sprawdź, jak to smakuje: także w wersji wegańskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik piernikowy
- Piernik staropolski
- Domek z piernika
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)