
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY POMIDORKI, AWOKADO I MANGO
Pomidorki myjemy i kroimy w kostkę. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę.
KROK 2: MIESZAMY POKROJONE SKŁADNIKI
Kolendrę myjemy i osuszamy, obrywamy listki i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 4: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki nakładamy pokrojone pomidorki z mango i awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Grillowana cukinia
- Dressing musztardowo-miodowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)