Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY POMIDORKI, AWOKADO I MANGO
Pomidorki myjemy i kroimy w kostkę. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę.
KROK 2: MIESZAMY POKROJONE SKŁADNIKI
Kolendrę myjemy i osuszamy, obrywamy listki i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 4: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki nakładamy pokrojone pomidorki z mango i awokado.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z grilla z serem i pomidorem
Pełnoziarniste tosty z rukolą, serem i plasterkami kiełbasy. Prosta, zdrowa i pożywna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
Pyszna przekąska w postaci małych kanapeczek z pastą o włoskim charakterze.
Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
W tej kanapce rządzą pieczarki! Ich wyjątkowy smak w połączeniu z twarogiem i chrzanem tworzy wyjątkowo udaną śniadaniową kompozycję. Sprawdź, jak to smakuje: także w wersji wegańskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Wrapy z sałaty z tofu
- Wegańskie bounty owocowe
- Chlebek pizzowy
- Koktajle owocowe
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z młodych warzyw
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Kumpir w stylu greckim
- Muffinki ze śliwkami
- Ciastka z grzybami
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Obiad jednoblaszkowy z tofu
- Sałatka warstwowa z szynką
- Proteinowy deser z ciasteczkami cantuccini
- Wegańska kapusta faszerowana
- Jednogarnkowy kociołek z kiełbasą i cukinią
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Croquetas z purée ziemniaczanym i chorizo
- MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z ŻELEM TRUSKAWKOWYM
- Nadziewane daktyle w czekoladzie
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Jajka w chmurkach
- Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
- DALGONA COFFEE Z MALINAMI
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)