Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1: KROIMY POMIDORKI, AWOKADO I MANGO
Pomidorki myjemy i kroimy w kostkę. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, a miąższ kroimy w kostkę.
KROK 2: MIESZAMY POKROJONE SKŁADNIKI
Kolendrę myjemy i osuszamy, obrywamy listki i drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: OPIEKAMY PIECZYWO
Kromki pieczywa smarujemy oliwą i opiekamy na rozgrzanej patelni z obydwu stron aż do uzyskania złotego koloru. Grzanki zdejmujemy z patelni.
KROK 4: NAKŁADAMY SKŁADNIKI NA PIECZYWO
Na 4 kromki nakładamy pokrojone pomidorki z mango i awokado.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Sałatka gyros
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)