.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: UKŁADAMY BRESAOLĘ NA TALERZACH
Talerze smarujemy delikatnie 1 łyżką oliwy i wykładamy na nich plasterki bresaoli tak, jak układa się carpaccio.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się bresaola marki Deluxe.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Rukolę oczyszczamy, przekładamy do miski i skrapiamy łyżką oliwą. Pistacje dość drobno siekamy, mieszamy z ricottą i doprawiamy solą oraz pieprzem. Melona kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy ostatnią łyżką oliwy.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Rukolę układamy na bresaoli, następnie łyżeczką nakładamy ricottę z pistacjami i całość ozdabiamy plastrami melona. Danie podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)