Bresaola z rukolą i ricottą

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: UKŁADAMY BRESAOLĘ NA TALERZACH

Talerze smarujemy delikatnie 1 łyżką oliwy i wykładamy na nich plasterki bresaoli tak, jak układa się carpaccio.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie najlepiej sprawdzi się bresaola marki Deluxe.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Rukolę oczyszczamy, przekładamy do miski i skrapiamy łyżką oliwą. Pistacje dość drobno siekamy, mieszamy z ricottą i doprawiamy solą oraz pieprzem. Melona kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy ostatnią łyżką oliwy.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Rukolę układamy na bresaoli, następnie łyżeczką nakładamy ricottę z pistacjami i całość ozdabiamy plastrami melona. Danie podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!