
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy dressing
Łączymy ocet, musztardę i miód, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy oliwę i mieszamy. Rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Boczek tyrolski kroimy w cienkie paski. Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2: Dekorujemy carpaccio
Pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na 4 talerzach, posypujemy rukolą, plasterkami śliwek i paskami boczku. Skrapiamy dressingiem i podajemy natychmiast.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Jajka na miękko
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
579 dni temu
Na zdjeciu są pieczarki.
Odpowiedz