Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I UKŁADAMY WARZYWA
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry. W ten sam sposób kroimy rzodkiewki. Plastry kalarepy rozkładamy na całej powierzchni płaskiego talerza tak, by jedne zachodziły na drugie. Na warstwie kalarepy układamy plasterki rzodkiewki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Chleb kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, aż się zarumieni i nabierze chrupkości.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę łączymy w miseczce z musztardą, syropem z agawy i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
KROK 4: PODAJEMY CARPACCIO
Ułożone na talerzu plastry kalarepy i rzodkiewki skrapiamy dressingiem. Z wierzchu oprószamy posiekanym szczypiorem z dymki i nasionami słonecznika. Dekorujemy grzankami.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z buraka
Proste, ale eleganckie carpaccio z buraka będzie świetną przystawką na domowej uczcie we włoskim stylu lub smaczną przekąską między posiłkami!
Carpaccio z łodygi brokułu
W kuchni nic nie może się zmarnować. Wypróbuj więc genialny sposób na carpaccio z łodygi brokułu! W wersji roślinnej parmezan zastąp tym wegańskim.
Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
Jak podać surowe pieczarki? Koniecznie w formie smacznego carpaccio! A do tego zielony dressing i wyrazisty hiszpański ser. Łatwa w przygotowaniu, pyszna przekąska!
Carpaccio di bresaola
Klasyczny przepis kuchni włoskiej, w którym główną rolę odgrywa jakość cenionych na całym świecie składników – takich, jak długo dojrzewająca wędlina wołowa. Zasmakuj w carpaccio di bresaola!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Tarta cytrynowa
- Kaczka w sosie śliwkowym
- Cynamonowe naleśniki ze śliwkami
- Frittata z makaronem i szparagami
- Szybkie tortille z salsą z brzoskwiń
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Frytki z warzyw z dipem sezamowym
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Irlandzki chleb sodowy
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Wytrawny crème brûlée z czarnym kawiorem
- Sushi z banana
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Syrop piernikowy
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Sałatka z brukselki
- Gulasz z jelenia
- Żeberka z tempehu
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1085 dni temu
TZAKZSUJZAJHJWIIA
odpowiedz