
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: KROIMY I UKŁADAMY WARZYWA
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry. W ten sam sposób kroimy rzodkiewki. Plastry kalarepy rozkładamy na całej powierzchni płaskiego talerza tak, by jedne zachodziły na drugie. Na warstwie kalarepy układamy plasterki rzodkiewki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Chleb kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, aż się zarumieni i nabierze chrupkości.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Oliwę łączymy w miseczce z musztardą, syropem z agawy i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
KROK 4: PODAJEMY CARPACCIO
Ułożone na talerzu plastry kalarepy i rzodkiewki skrapiamy dressingiem. Z wierzchu oprószamy posiekanym szczypiorem z dymki i nasionami słonecznika. Dekorujemy grzankami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Kutia
- Burek ze szpinakiem
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1464 dni temu
TZAKZSUJZAJHJWIIA
Odpowiedz